Bursa GESİAD üyelerine indirimli ekspertiz

Konuya ilişkin anlaşma GESIAD Başkanı Murat Kaya ile TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Ortağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek arasında imzalandı.Üyelerine çeşitli kolaylıklar sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini...

Yayınlanma:
Bursa GESİAD üyelerine indirimli ekspertiz

Konuya ilişkin anlaşma GESIAD Başkanı Murat Kaya ile TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Ortağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek arasında imzalandı.

Üyelerine çeşitli kolaylıklar sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen GESİAD Başkanı Murat Kaya, "Pandemi sürecinde üyelerimize değişik alanlarda avantajlar sağlamaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlardan birisi de ikinci el araç satışlarında istenen ekspertiz raporu düzenlenmesi bedeli ile ilgili oldu. Oto alım satımında istenen ekspertiz raporları TÜV SÜD D-Expert tarafından Üyelerimiz ile firmalarına indirimli olarak düzenlenecek" dedi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Otağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek de "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacı taşıyan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" 13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup bu yönetmeliğin 14. Maddesinde Ekspertiz raporu konusuna özellikle değinilmiştir" şeklinde konuştu.

Ekspertiz raporlarında ikinci el motorlu kara taşıtının özellikleri, geçmiş ve mevcut durumu hakkında bilgilere yer verildiğini ifade eden Şimşek, ekspertiz raporlarının, TSE tarafından belirlenen standarda göre verilen Hizmet Yeterlilik Belgesi bulunan işletmeler tarafından düzenlenebildiğini belirtti.

TÜV SÜD D-Expert'in Temel Ekspertiz, DYNO Ekspertiz, DYNO Ekspertiz 4x4, Full Ekspertiz, Full Plus Ekspertiz ve Full Plus Ekspertiz 4X4 olmak üzere 6 farklı ekspertiz paketi bulunduğunu belirten TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Ortağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: "İkinci el araç satışı yapan işletmelerin, 8 yaş 160.000 km'yi aşmamış araçlar için satış tarihinden önceki üç gün içinde ekspertiz raporu alması zorunludur. Rapor sayesinde aracın anlık ve güncel durumu hakkında tespitler yapılabiliyor. Ekspertiz raporunda, aracın kaza geçmişi, değişen parçaları ve benzer bilgileri görüldüğü için alıcılar araçlarını güvenle satın alabiliyor. GESİAD ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında GESİAD üyelerine ve firmalarına da yüzde 15 ile 20 oranında değişen indirim uygulanacaktır."


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet