Çağın Gerektirdiği İletişimciler Yetişecek

Vali Münir Karaloğlu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni hizmet binası açılış törenine katıldı. Törende öğrencilere iletişimin çağımızdan çok önemli olduğunu aktaran Vali Karaloğlu yeni binada incelemelerde...

Yayınlanma:
Çağın Gerektirdiği İletişimciler Yetişecek

Vali Münir Karaloğlu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni hizmet binası açılış törenine katıldı. Törende öğrencilere iletişimin çağımızdan çok önemli olduğunu aktaran Vali Karaloğlu yeni binada incelemelerde bulundu.

Törene ayrıca 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı

ŞEHİR MARKAMIZI GÜÇLENDİREN KÖKLÜ BİR KURULUŞ

Açılış töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya’nın şehir markasını güçlendiren en köklü kuruluşlarından birisi olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarıyla şehir olarak gurur duyduklarını ifade eden Vali Karaloğlu; Açılışını yaptıklar iletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Radyo Televizyon, Sinema ve Reklamcılık bölümlerinin herkesin hayatını her an ilgilendiren, ilişki yumağını yöneten meslek gruplarına nitelikli insan yetiştirdiğine dikkat çekti.

İçinde bulunduğumuz bilişim ve teknoloji çağında teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde ilerlemesiyle iletişim alanında da birçok farklı metotların, farklı uygulamaların hızla geliştiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Artık o hale geldik ki, elimizdeki akıllı cep telefonları, tabletler, bilgisayarlarımızla her birimiz ayrı ayrı gazeteci gibiyiz. Her birimizin sanki kendi gazetesini yapıyormuşçasına iletişim imkânımız var ve her an elimizdeki araçlar vasıtasıyla da birilerinin reklam bombardımanını altındayız.” dedi.

ÇAĞA AYAK UYDURMAK ÇOK ÖNEMLİ

Farklı bir çağda yaşadığımıza işaret eden Vali Karaloğlu öğrencilere şu cümlelerle tavsiyelerde bulundu;

Çağın gereği olan iletişimcilere dönüşmeniz gerekiyor. Kesinlikle klasik medyayı ihmal edemeyiz. Gazetecilik, televizyonculuk, sinema bunlar elbette devam edecek ama Çağın gereği iletişim araçlarını da çok iyi kullanır durumda olmanız lazım. 15 sene önce sosyal medya diye bir mecra yoktu. Bugüne geldiğimizde ise nerdeyse ticaretin bile büyük bir kısmının kaydığı olan bir mecraya dönüştü. Sosyal medya çağımızda bu denli bir ivme kazanmışken sizler, bugün ki iletişim çağının gereği olan iletişim araçlarını da en az klasik iletişim araçları kadar bilmeli ve kullanabilmelisiniz.”

Konuşmasının ardından fakültenin açılış kurdelisini kesen Vali Münir Karaloğlu öğrencilerle birlikte bir de açılış pastası kesti.

Törenden sonra öğrencilerin fotoğraf sergisini gezip onlarla sohbet eden Vali Karaloğlu, yeni Fakülte binasında da incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet