CAVİT ARI “CAN DOSTLARIMIZIN MAMASINDAKİ KDV’Yİ İNDİRELİM”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI’dan Hazine ve Maliye Bakanı’na “Ekonomik zorluklar da dikkate alınarak alım gücünün iyice azalması nedeniyle, özellikle bu dönemde zorlukların daha da...

Yayınlanma:
CAVİT ARI “CAN DOSTLARIMIZIN MAMASINDAKİ KDV’Yİ İNDİRELİM”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI’dan Hazine ve Maliye Bakanı’na “Ekonomik zorluklar da dikkate alınarak alım gücünün iyice azalması nedeniyle, özellikle bu dönemde zorlukların daha da artmasına bağlı olarak kedi ve köpek mamalarında KDV oranının %18’den %1’e çekilmesine ilişkin bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusu.

Soru önergesinde “Evlerinde kedi ve köpek besleyen hayvan sever vatandaşlarımızın yanında birçok vatandaşımız da son yıllarda artan toplumsal duyarlılıkla birlikte sokakta yaşayan sahipsiz kedi ve köpekleri satın aldıkları kedi-köpek mamaları ile besleyerek bir nebzede olsa onların beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.” diyen Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Ekmek gibi temel gıda maddelerinin KDV’si %1, gıda ürünlerinin büyük bir çoğunluğunda KDV oranı %8 ve ayrıca balık ve kuş yeminde de KDV oranı %1 iken can dostlarımız olan kedi ve köpeklerin beslenmesi için alınan kedi-köpek mamalarında KDV oranının %18 olmasına bir anlam verilememektedir. Beslenme ihtiyacı olan daha çok kedi ve köpeğe mama alınabilmesi için %18 KDV oranının düşürülmesi hayvan sever vatandaşlarımızın beklentisidir.” diye belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Cavit Arı verdiği soru önergesinde “Balık ve kuş yeminde KDV oranı %1 iken, yine aynı şekilde kedi ve köpeklerimizin beslenme ihtiyacını karşılayan mamaların KDV oranı neden %18 dir? Ekonomik zorluklar da dikkate alınarak alım gücünün iyice azalması nedeniyle, özellikle bu dönemde zorlukların daha da artmasına bağlı olarak kedi ve köpek mamalarından alınan %18 KDV oranının %1’e düşürülmesine yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularını cevaplaması istemiyle Hazine ve Maliye Bakanı’na yöneltti.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet