Çay üreticileri hayal kırıklığına uğradı

Artvin’in Hopa ilçesinde çay üreticileri, yaş çay için açıklanan taban fiyatını ve günlük alım kotasını protesto etti.

Yayınlanma:
Çay üreticileri hayal kırıklığına uğradı

Artvin’in Hopa ilçesinde çay üreticileri, yaş çay için açıklanan taban fiyatını ve günlük alım kotasını protesto etti.
CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, çay üreticilerinin yaşamış olduğu haksızlığa dair açıklamalarda bulundu.
Hopa’da çay üreticileri, ÇAYKUR’un günlük dönüm başı 17 kilogram çay alacağını açıklaması üzerine, çaylarını düşük fiyata özel sektöre satmak zorunda kalacaklarını ileri sürerek eylem yaptı. İlçedeki çay fabrikası önünde toplanan kalabalık açıklanan günlük çay alım kotasını ve çay fiyatını protesto etti.
 

“Çiftçi zarar ediyorsa neden üretim yapsın?”


Aydemir, “Yapılan bu açıklama, çay üreticilerini özel sektöre mahkûm ediyor. 10 ton çay üreten çiftçi, sadece 2 tonunu verebiliyorsa, geri kalan çayları özel sektöre vermesi gerekir. Böyle bir pandemi döneminde, çiftçiyi mağdur ediyorlar. Tam tersine onlara destek olmaları gereken zamanda böyle bir açıklama ile karşılaşmak üzücü bir durumdur. Çiftçi desteklenmiyorsa ve zarar ediyorsa neden üretim yapsın? Eğer çiftçiyi zor durumda bırakırsak üretim azalacak belki de çayı bile ithal edecek duruma geleceğiz” açıklamalarında bulundu.
Geçen yıl 3,40 TL olan yaş çay fiyatı yüzde 13,8 zam ile 3,87 TL olduğunu belirten Aydemir sözlerine şöyle devam etti, “Fiyata destekleme de dâhil edilince çay fiyatı 4 lirayı buldu. 5 lira fiyat bekleyen üretici hayal kırıklığına uğradı. Artan maliyetler karşısında açıklanan fiyat ile çay üretiminde sorunlar artacaktır.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet