ÇEVKO Vakfı e-dönüşümde LetSign’ı seçti

Çoğunluğu AB üyesi 31 ülkede geçerli, 150 binden fazla kuruluşun kayıtlı olduğu, 540 milyon tüketiciyi kapsayan Yeşil Nokta markasının Türkiye’deki kullanım haklarının sahibi olan ÇEVKO Vakfı, dijital dönüşüm ve çevreye...

Yayınlanma:
ÇEVKO Vakfı e-dönüşümde LetSign’ı seçti

Çoğunluğu AB üyesi 31 ülkede geçerli, 150 binden fazla kuruluşun kayıtlı olduğu, 540 milyon tüketiciyi kapsayan Yeşil Nokta markasının Türkiye’deki kullanım haklarının sahibi olan ÇEVKO Vakfı, dijital dönüşüm ve çevreye duyarlı yaklaşımları kapsamında, E-GÜVEN tarafından geliştirilen, LetSign platformunu kullanmaya başladı. Türkiye’de 145 belediye ve 2 bine yakın kuruluşla iş birliği yapan Vakıf, iş birliklerine ait sözleşmelerini dijital ortamda LetSign ile yönetebilecek. İmza gerektiren dokümanların, onay ve imza yetkilileri arasında dijital ortamda otomatik olarak dolaştırılmasını sağlayan Letsign, belgelerin elektronik veya mobil imza ile imzalanmasını mümkün kılıyor.

42 binin üzerinde ağaç kurtarıldı

ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin hem iş süreçlerine hem de doğaya katkısına değinen E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun: “Türk sanayinin geri kazanım yükümlülüğünü üstlenmiş olan ÇEVKO Vakfı ile gerçekleşen iş birliği ile yapılacak sözleşmeler LetSign platformu üzerinden dijital ortamda yönetilebilecek. Bu sayede elde edilen tasarruflar doğaya faydalı çözümler geliştirebilmek için kullanılabilecek. Doğa için sürdürülebilirlik kavramının destekçisi olan Letsign, aynı zamanda kullanıcılarına imzalama süreçleriyle ağaç dikilmesini de sağlayan bir yapıya sahip” dedi. Sundukları çözümlerle son 10 senede 42 bin ağacın kesilmesini önlediklerini de belirten, Orhun, “Geliştirdiğimiz yaratıcı çözümler ile firmaların verimliliklerini artırırken, iş sürekliliğine ve güvenilirliğine de katkı sunuyoruz. Her büyüklükteki işletmenin ve bireysel kullanıcıların e-imza ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilmeleri ve yönetebilmelerini mümkün hale getiriyoruz” dedi.

ÇEVKO Vakfı sözleşmeleri elektronik ortamda takip edecek

ÇEVKO Vakfı’nın özel sektör - kamu ve yerel yönetimler - akademik kurumlar ve toplumsal iş birlikleriyle, Türkiye’de sürdürülebilir geri kazanım sürecinin geliştirilmesi, sıfır atık vizyonunun yaygınlaşması, döngüsel ekonomi kavramının uygulamaya geçirilmesi konularına katkı sağladığını ifade eden ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer: “1991 yılında ambalaj atıklarının geri dönüşümüyle; çevrenin korunması, toplumsal gelişim ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yola çıkan ÇEVKO Vakfı, bu konuda uzman sanayi inisiyatifi ve etkin sivil toplum kuruluşu kimliklerini bünyesinde bir araya getirmektedir. Son yıllarda, özellikle iklim krizi ve döngüsel ekonomiye geçişe odaklanmış olan Vakfımız, Türkiye genelinde 145 belediye ve 2 bine yaklaşan kuruluşla iş birliği yapmaktadır. Her yıl birçok kurum ile imzaladığımız iş sözleşmelerimizi bundan böyle LetSign üzerinden elektronik ortamda paylaşarak, takibini gerçekleştireceğiz. İş ortağımız kurumlar da yine bu sözleşmeleri elektronik olarak imzalayabilecek ve takip edebilecekler” dedi.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet