“Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerinden Yepyeni Bir Proje Daha”

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor.

Yayınlanma:
“Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerinden Yepyeni Bir Proje Daha”

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor. İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Anadolu Liseleri öğrencileri bu geleneği bozmadı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü “Çevrenin Genç Sözcüleri Programına” katılarak çevreye olan duyarlılıklarını göstermek adına kâğıt tüketimindeki artışa dikkat çekebilmek için bir dizi aktiviteye imza attılar.

 

Pandemi ile birlikte kâğıt tüketiminin artmasına dikkat çekmek için yola çıkan Bilfenli gençler halkın sevgisini kazanmış sanatçılar, şirket sahipleri ve vatandaşlar ile röportaj yaptılar. Yaptıkları röportajları instagram ve youtube adreslerinde yayınlayarak kâğıt tüketiminde farkındalık yaratmaya çalışan öğrenciler, bu röportajları ve çektikleri fotoğrafları ‘USE LESS’ sloganı ile birleştirerek kamu spotu da hazırladırlar.

 

Tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgını kimi sektörlerin durmasına neden olurken kimileri için yeni fırsatlar doğurdu. Ambalaj sektörünün önemli bir büyüme avantajı yakaladığını söyleyen uzmanlar bulaş riski nedeniyle temasın alışverişte de en aza indirildiği bu dönemde e-ticarette yaşanan artışın kâğıt ve karton tüketimini de artırdığını belirtiyor. Tam da bu noktada bu durumun çevrede yarattığı olumsuz etkileri göz ardı etmek istemeyen ve bir farkındalık kampanyasına başlayan Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileri Eda - Metin Özülkü’den Bülent Serttaş’a  market çalışanlarından, şirket sahiplerine kadar birçok  kişi ile röportaj yaparak kağıt tüketimine dikkat çekmeye çalıştı. Ayrıca farkındalığı artırmak adına ‘Doğa için Dans’ başlığı adı altında dans videosu çektiler,  bu videoyu da instagram ve youtube adreslerinde paylaşarak seslerini duyurmaya çalıştılar.  

 

Kağıt Tüketimi konusunda önemli not: 

 

Ambalaj Sanayicileri Derneği verilerine göre, ambalaj sektörünün toplam ihracatı da 2020 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 artış göstermiş durumda. Ancak bu sektör kalkınırken çevrede yarattığı olumsuz etkileri göz ardı etmek mümkün değil…. Bu noktada vatandaşların ve şirketlerin sürdürülebilirlik hassasiyeti önem kazanıyor. Salgın öncesinde doğanın korunması, plastik kirliliğinin azaltılması, sıfır atık hedefi ve geri dönüşüm gibi pek çok konu gündemdeydi ancak hijyen kaygıları maalesef tek kullanımlık kâğıt ya da plastik ürünlerin kullanımını artırdı. E-ticaret geçtiğimiz yıla göre 7 kat daha fazla kahverengi kâğıt talebi yarattı. Bu sadece bizim ülkemizde değil Avrupa ve Amerika’da da durum benzerlikler gösteriyor. Özellikle pizza kutuları, kargo kutuları ve tek kullanımlık kâğıt bardak ve tabakların kullanımındaki artış tüm dünyada kâğıt ve karton üretimi sektörünü kalkındırmaya devam ediyor. Uzaktan çalışma ve eğitim A4 kâğıdı tüketimini azaltırken tuvalet kâğıdı ve kâğıt peçete tüketimini artırıyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet