Chp’li Budak: Sivil Toplum Demokrasinin Nefesidir

Chp’li Budak: Sivil Toplum Demokrasinin Nefesidir“YABANCI SERMAYE İSTİYORSANIZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYACAKSINIZ”CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye’de demokrasinin kalıcı şekilde tesis edilmesinde sivil...

Yayınlanma:
Chp’li Budak: Sivil Toplum Demokrasinin Nefesidir

Chp’li Budak: Sivil Toplum Demokrasinin Nefesidir

“YABANCI SERMAYE İSTİYORSANIZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYACAKSINIZ”

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye’de demokrasinin kalıcı şekilde tesis edilmesinde sivil toplum örgütlerinin büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, “Sivil toplum örgütleri demokrasinin nefesi, ifade özgürlüğünün sesidir. Şimdi o sesi de kısmak istiyorsunuz” dedi. Siyasetçilerin ve kamu görevlilerinin yolsuzluk bakımından yasa kapsamına alınmasını tavsiye eden Mali Eylem Görev Gücünün 12 nolu kararının teklifte yer almadığını vurgulayan Budak, “Eğer Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmek istiyorsanız hukukun üstünlüğüne saygı duyacaksınız” dedi.

Budak, TBMM’de Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mali Eylem Görev Gücü, tavsiye kararlarını verilen süre içinde hayata geçirmeyen ülkeleri gri listeye alıyor. Yani ‘Üçüncü dünya ülkelerinin seviyesine indiririm’ diyor. Türkiye, şu anda zaten yabancı sermayenin girmediği bir ülke konumunda bulunuyor. Gerekçe olarak Türkiye'de hukukla ilgili sıkıntıları, yargının bağımsızlığıyla, özgürlüklerle ilgili sıkıntılar olduğunu öne sürerek gelmiyor.

TÜRKİYE’YE NEDEN SERMAYE GİRİŞİ YOK?

Bu yıl 10 milyar dolar Türkiye'den yabancı para çıkışı olmuş. Geçen sene Türkiye’ye doğrudan sermaye yatırımı 8,8 milyar dolar. Ama aşağı yukarı ekonomimizin birebir benzediği Brezilya'ya 71 milyar doların üzerinde para girişi olmuş. Türkiye'ye niye girmiyor? Bunu hepimiz sorgulamak zorundayız.

Bunun ana gerekçesi demokrasinin olmaması, hukukun üstünlüğünün rafa kaldırılmasıyla alakalı. İnsanlar paralarını yatıracaklarsa -bakın, bu, yerli sermaye için de geçerli- insanlar paralarını bir ülkeye yatıracaklarsa o ülkeden o paralarını rahatlıkla geri çıkarabilecekleri hukuk sistemi arar. Ama siz bu noktada Türkiye'yi büyük bir tehditle karşı karşıya bırakıyorsunuz. Ekonomi daralmış, faiz yüzde 17'ye çıkmış… Yapılması gereken çok açık. Hızla demokrasiye ve hukuka dönmemiz gerekiyor. Eğer Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmek istiyorsanız, hukukun üstünlüğüne saygı duyacaksınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet