“CHP’NİN EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ 1.500 LİRA OLSUN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, CHP olarak emeklilerimize ödenen bayram ikramiyesinin en az 1.500 TL olması ve her yıl enflasyon oranında zamlanması için dün Plan ve Bütçe Komisyonunda verdiğimiz...

Yayınlanma:
“CHP’NİN EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ 1.500 LİRA OLSUN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, CHP olarak emeklilerimize ödenen bayram ikramiyesinin en az 1.500 TL olması ve her yıl enflasyon oranında zamlanması için dün Plan ve Bütçe Komisyonunda verdiğimiz önerge AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla maalesef reddedildi, bizim bu talebimizi görmezden gelenler Emeklilerimizi umarım hatırlar ve iki bayram ikramiyesini en az 1.500 TL çıkartılar dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun dünkü toplatısının gündeminde yer alan “Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmelerinde komisyon üyesi CHP’li vekillerin imzasıyla verilen ek madde ihdası önergesiyle emeklilere bayramlarda ödenen 1.000 TL’lik ikramiyenin 1.500 TL’ye çıkartılması ve her yıl enflasyon oranında zamlanması teklifi AKP ve MHP’li vekillerin karşı oylarıyla reddedildi.

Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI “İlk kez CHP emekliye iki bayramda birer maaş ikramiye önermişti. Sonra nerede bunun kaynağı diyerek sabote edilmiş ancak seçim sonrası bu önerimiz 1.000 TL olarak uygulamaya geçmişti. Şimdi aradan 3 yıla yakın zaman geçti yine CHP olarak bu ikramiyenin en az 1.500 TL olması ve her yıl enflasyon oranında zamlanmasını öneriyoruz ama iktidar tarafından reddediliyor. Hatırlayacağınız üzere Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 6 Nisan tarihli TBMM Grup konuşmasında “Her şeye zam geliyor ama emekli ikramiyesine yok, emekli ikramiyesini en az 1.500 lira yapacağız.” diyerek bu konuyu gündeme taşımıştı. Şimdi bu talebimizi görmezden gelenler emeklilerimizi umarım hatırlarlar ve iki bayram ikramiyesini en az 1.500 TL yaparlar.” dedi.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet