Çin, ABD’nin yaptırımlarına karşı ‘sert’ önlemler aldı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırım kararına karşı uygulayacağı tedbirleri açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying günlük olağan basın toplantısında,...

Yayınlanma:
Çin, ABD’nin yaptırımlarına karşı ‘sert’ önlemler aldı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırım kararına karşı uygulayacağı tedbirleri açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying günlük olağan basın toplantısında, ABD’nin Hong Kong meselesi gerekçesiyle Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi’nin 14 Başkan Yardımcısı’na yaptırım uygulama kararına karşı Çin’in uygulayacağı yaptırım tedbirlerini açıkladı.
 
Sözcü, “ABD’nin Hong Kong meselesini kullanarak Çin’in iç işlerine ciddi müdahale edip Çin’in çekirdek çıkarlarına zarar vermesi nedeniyle, Çin, Hong Kong’la ilgili işlerde kötü performans gösteren ve bu konudaki girişimlerden sorumlu olan Amerikan idari yetkilileri, Kongre çalışanları ve hükümet dışı örgütlerin personeli ile bu kişilerin ailelerine karşılıklı yaptırım uygulama kararı aldı. Çin aynı zamanda diplomatik pasaport sahibi Amerikan personelin vizesiz olarak Hong Kong ve Makao’yu ziyaret etme uygulamasını da durdurmaya karar verdi” dedi. Hua, ABD’ye Hong Kong’la ilgili işlere ve Çin’in iç işlerine müdahaleyi derhal durdurup, yanlış ve tehlikeli yolda devam etmeme çağrısı yaptı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet