Çin Aşısı Hakkında Önemli Açıklama (Özel Haber) 

Türk halkının merakla beklediği Çin Aşısı hakkında İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Lütfi Çamlı’dan önemli bir açıklama geldi. Dr. Çamlı, aşının Çin’de ‘acil onay’ alındıktan sonra 200 bin kişi...

Yayınlanma:
Çin Aşısı Hakkında Önemli Açıklama (Özel Haber) 

Türk halkının merakla beklediği Çin Aşısı hakkında İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Lütfi Çamlı’dan önemli bir açıklama geldi. Dr. Çamlı, aşının Çin’de ‘acil onay’ alındıktan sonra 200 bin kişi üzerinde uygulandığını, alınan sonuçlara göre aşının etkinliğinin olduğunu söyledi.

Çin Aşısı çalışmalarını değerlendiren Dr. Çamlı, “Aşının Faz 1 aşamasında etkin ve güvenilir olduğu düşünülüyor. Ancak tüm soruların yanıtını Faz 3 çalışmaları neticeleri açıklanınca göreceğiz” dedi. Türkiye’de 20 milyon yapılması planlanan aşının henüz onay almadığına vurgu yapan Dr. Çamlı, “Türkiye’de akredite kurumlar tarafından ruhsat verilecek ve sonra aşıya başlanacak. Etkin ve güvenilir bir aşının bir an önce uygulanmasının çok doğru olduğunu düşünüyorum. Çin 200 bin vatandaşına ön acil onay alıp aşılama yaptı, görülebildiği kadarıyla aşının etkinliği var” dedi.

AŞIDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI

Profesyonel futbolculara her hafta kovit testi yapıldığını ancak sağlık çalışanlarına yapılmadığına dikkat çeken Dr. Çamlı, “Aşılanma konusunda sağlık çalışanları arasında kesinlikle bir ayrım yapılmamalıdır. Sağlık çalışanları, 65 yaş ve üzeri olanlar ve huzurevi gibi toplu yerlerde yaşayanlar öncelikli olacak. Ancak kamu ve özel sektördeki tüm sağlık çalışanları aşılanmalı. Burada statü farklı olmadan aşılama çalışmaları gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet