Çin ekonomisi, 2021’de Covid-19 öncesi rakamlara ulaşacak

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Çin ekonomisinin bu yıl Covid-19 salgınının etkilerinden kurtulduğunu, 2021 yılında ise ekonomik büyümenin salgın öncesi seviyeye ulaşmasının muhtemel olduğunu belirtti. Ekonomik...

Yayınlanma:
Çin ekonomisi, 2021’de Covid-19 öncesi rakamlara ulaşacak

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Çin ekonomisinin bu yıl Covid-19 salgınının etkilerinden kurtulduğunu, 2021 yılında ise ekonomik büyümenin salgın öncesi seviyeye ulaşmasının muhtemel olduğunu belirtti.
 
Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yapılan açıklamada, küresel ekonominin önümüzdeki yılın sonuna kadar Covid-19 salgını öncesindeki gelişme seviyesine döneceği, Çin ekonomisinin de küresel ekonomik büyümedeki payının üçte biri aşacağı bildirildi.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, Çin’in 2020 yılında artı büyüme kaydeden tek ekonomi olacağını, gelecek yıl ise büyüme oranının salgın öncesi dönemdeki seviyeye ulaşmasının muhtemel olduğunu kaydetti. Sözcü Gao, yılın ilk 11 ayında Çin’in dış ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 oranında, fiilen değerlendirilen dış yatırımların ise yüzde 6,3 oranında arttığını hatırlattı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet