Çin, ortaöğretimde yüzde 90 okullaşma hedefine bu yıl ulaşacak

Çin Eğitim Bakanlığı yöneticilerinden Lyu Yugang, Çin’de ortaöğretim düzeyinde okullaşma oranının, yüzde 90’lık hedefine hem ulusal düzeyde hem de eyalet düzeyinde bu yıl ulaşılabileceğini açıkladı. Bakanlığı...

Yayınlanma:
Çin, ortaöğretimde yüzde 90 okullaşma hedefine bu yıl ulaşacak

Çin Eğitim Bakanlığı yöneticilerinden Lyu Yugang, Çin’de ortaöğretim düzeyinde okullaşma oranının, yüzde 90’lık hedefine hem ulusal düzeyde hem de eyalet düzeyinde bu yıl ulaşılabileceğini açıkladı. Bakanlığı Temel Eğitim Bölümü Yöneticisi Lyu Yugang, düzenlenen bir basın toplantısında, liselerde okullaşma oranının 2019 yılı sonunda yüzde 89,5 olduğunu belirterek 2015 yılına göre yüzde 2,5 puanlık artışa imza attıklarını söyledi.
 
Lyu, okullaşma oranının eyalet düzeyinde şu an 28 bölge için yüzde 90 eşiğini aşmış bulunduğunu belirterek, Çin anakarasının, eyalet düzleminde, kalan diğer üç bölgesinin de bu yıl yüzde 90 hedefini geçeceğine işaret etti. Hükümet, ortaöğretimin herkesçe erişilebilir olmasını güvenceye almak amacıyla 2017 yılında bir plan uygulaması başlatmıştı. Bu bağlamda merkezi yetkililer, özellikle ülkenin merkezindeki ve doğusundaki görece az gelişmiş bölgelerin liselerini desteklemek için özel bir fon oluşturmuştu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet