Çin’de 2020-2021 döneminde doktora öğrencisi sayısı 3 milyonu geçecek

Ülkede lisans ve üstü eğitim seviyesini artırmak için bir dizi çalışma yürüten Çin, başarılı sonuçlara ulaştı. Gelecek yıl 10 milyon kişinin üniversiteden mezun olacağını bilgisinin ardından 2020-2021 akademik...

Yayınlanma:
Çin’de 2020-2021 döneminde doktora öğrencisi sayısı 3 milyonu geçecek

Ülkede lisans ve üstü eğitim seviyesini artırmak için bir dizi çalışma yürüten Çin, başarılı sonuçlara ulaştı. Gelecek yıl 10 milyon kişinin üniversiteden mezun olacağını bilgisinin ardından 2020-2021 akademik yılında 3 milyon dolayında öğrencinin doktoraya başlayacağı açıklandı. Doktora öğrencisi sayısı bir önceki eğitim döneminde 2 milyon 900 bin kişiydi.
 
Çin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 milyon doktora öğrencisinden yüzde 60’ı hali hazırda mesleki eğitimlerine devam ediyor. Bakanlık sözcüsü Hong Dayong, “Eğitimde üçüncü dönem” olarak adlandırılan bu düzey eğitime kayıt artışlarının öğrencilere eğitimde ilerleme açısından daha fazla olanak getirmesinin yanı sıra okul yurtlarında yoğunluğa yol açtığını söyledi. Bakanlık bu nedenle, doktora eğitimin kalitesini artırmanın yanı sıra öğrenciler için yeni tesisler yapacağını da açıkladı. Çin’de 2016-2020 Beş Yıllık Plan süresince 330 bin kişi doktora, 3 milyon 390 bin kişi de master derecelerini aldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Ülkede lisans ve üstü eğitim seviyesini artırmak için bir dizi çalışma yürüten Çin, başarılı sonuçlara ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet