Çin’deki kent sayısı 684’e ulaştı

Çin’in 13. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminde ülkedeki kent sayısı 684’e çıktı. Çin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Wang Menghui dün, Çin’deki kent inşası hakkında açıklamalarda bulundu. Wang, 13....

Yayınlanma:
Çin’deki kent sayısı 684’e ulaştı

Çin’in 13. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminde ülkedeki kent sayısı 684’e çıktı. Çin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Wang Menghui dün, Çin’deki kent inşası hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Wang, 13. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminde Çin’de kent sayısının 684’e çıktığını ve kentlerin toplam yüz ölçümünün 60 bin 300 kilometrekareye ulaştığını belirtti. Çin’de konut geliştirme konusunda da öngörülen hedefe doğru büyük adımlar atıldığına dikkat çeken Wang, geçen yıl Çin’in kent ve kasabalarında kişi başına düşen konut alanı 39,8 metrekareye, kırsaldaki sakinler için bu sayının 48,9 metrekareye ulaştığını dile getirdi.

Wang, önümüzdeki yıl Çin’de kent geliştirme tarzının değiştirilerek, kent inşasının çevreci, akıllı, kültürel ve beşeri doğrultularda hızlandırılacağını ifade etti. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet