Çin’den iklim değişikliğiyle mücadeleye daha fazla katkı sözü

İklim yönetişiminde kazan-kazan işbirliğinin sürdürülerek yeni ilerlemeler kaydedilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Xi, tüm tarafların üzerine düşen görevi üstleneceği yeni bir iklim yönetişim yapısı oluşturulması...

Yayınlanma:
Çin’den iklim değişikliğiyle mücadeleye daha fazla katkı sözü

İklim yönetişiminde kazan-kazan işbirliğinin sürdürülerek yeni ilerlemeler kaydedilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Xi, tüm tarafların üzerine düşen görevi üstleneceği yeni bir iklim yönetişim yapısı oluşturulması gerektiğini kaydetti. Xi, ayrıca gelişmiş ülkelere, gelişmekte olan ülkelere sermaye, teknoloji ve kapasite inşası konularındaki desteklerini artırma çağrısı yaptı.

Xi Jinping, konuşmasında tüm taraflara güveni artırarak iklim yönetişiminde “yeşil toparlanmaya” odaklanılan yeni bir yaklaşım izleme çağrısında da bulundu.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, yeşil ve düşük karbonlu yaşam ve üretim tarzının teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çin’in Paris Anlaşması’nın uygulanması için büyük çaba harcadığına işaret eden Xi Jinping, Çin’in 2030’a kadar küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı için taahhütlerini artırdığını dile getirdi.

Xi, Çin'in GSYİH’de birim başına karbondioksit emisyonunu 2005 yılındaki düzeye göre yüzde 65'in üzerinde düşüreceğini, fosil dışı yakıtların birincil enerji tüketimindeki payını yüzde 25'e çıkaracağını, orman rezervi hacmini 2005 yılına kıyasla 6 milyar metreküp artıracağını ve rüzgâr ve güneş enerjilerinin kurulu kapasitesini 1,2 milyar kilovatın üzerine yükselteceğini açıkladı.

Xi Jinping, "Yeni açıklanan hedefleri yerine getirmek için sağlam adımlar atacağız ve küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye daha da fazla katkıda bulunacağız." ifadesini kullandı.

İklim değişikliğiyle mücadeleye yoğunlaşılması ve Paris Anlaşması'nın hayata geçirilmesi için yeni taahhütlerde bulunulmasını sağlamayı amaçlayan zirve, Birleşmiş Milletler, İngiltere ve Fransa’nın evsahipliğinde Şili ve İtalya’nın da katkılarıyla düzenlendi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet