Çin’den yabancı yatırım güvenliğine dair yeni önlem

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komitesi ile Çin Ticaret Bakanlığı’nın ortaklığıyla hazırlanan “Yabancı Yatırım Güvenliği İnceleme Yöntemleri” adlı belge dün yayımlandı.Toplam 23 maddeden oluşan belgede, incelemeye...

Yayınlanma:
Çin’den yabancı yatırım güvenliğine dair yeni önlem

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komitesi ile Çin Ticaret Bakanlığı’nın ortaklığıyla hazırlanan “Yabancı Yatırım Güvenliği İnceleme Yöntemleri” adlı belge dün yayımlandı.

Toplam 23 maddeden oluşan belgede, incelemeye tabi tutulacak yabancı yatırımların çeşitleri, inceleme organları, inceleme kapsamı ve prosedürleri, inceleme kararlarının uygulanmasına yönelik denetim ve ihlal durumunda verilecek cezalar gibi konularda düzenlemeler yapıldı.

Söz konusu düzenlemeler sayesinde yabancı yatırım güvenliğine yönelik inceleme çalışmaları daha standart hale getirilecek, incelemenin yabancı yatırım faaliyetlerine etkisi en aza indirilecek ve yabancı yatırımcıların aktifliği ile yasal çıkarları güvence altına alınacak. Belge, dün itibarıyla 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Uzmanlar, Çin’in adı geçen belgeyi yayımlayarak üç konuda mesaj ilettiği görüşünü paylaşıyor. Buna göre, Çin önümüzdeki günlerde dışa açılmayı genişletmeye devam edecek ve bu süreçte riskleri kontrol altına almaya ağırlık verecek. Çin, uluslararası sistemler ve kuralların otoritesine daha büyük önem vermekle beraber, kendi yasal çıkarlarını korumaya da öncelik tanıyacak.  

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet