“Çin’i Anlamak Çin ile İş Yapmak” 

Konferans ile Türk iş dünyası ve karar alıcıları açısından Çin’deki ekonomik, sosyal ve teknolojik alandaki hızlı dönüşümünün incelenmesi Çin’in uygulamakta olduğu strateji ve politikaların Türkiye’ye ve küresel...

Yayınlanma:
“Çin’i Anlamak Çin ile İş Yapmak” 

Konferans ile Türk iş dünyası ve karar alıcıları açısından Çin’deki ekonomik, sosyal ve teknolojik alandaki hızlı dönüşümünün incelenmesi Çin’in uygulamakta olduğu strateji ve politikaların Türkiye’ye ve küresel ekonomiye i yansımalarının değerlendirilmesi hedefleniyor.

TÜSİAD 2012 yılından bu yana düzenlediği “Çin’i Anlamak & Çin ile İş Yapmak” başlıklı konferans serisinin beşincisini İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü işbirliğinde 10 Aralık Salı günü İstanbul’da InterContinental Hotel’de gerçekleştirecek. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ve Ç.H.C. Ankara Büyükelçiliği’nin açılış konuşmaları için davetli olduğu konferansın 1 Oturumunda Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ana tema konuşmacısı olarak yer alacak. Bu yılki konferans dört panelden oluşacak. İlk oturumda, Çin’deki ekonomik, sosyal ve teknolojik alandaki gelişmeler tartışılacak; Made in China 2025, Kuşak ve Yol Girişimi, Çin’in doğrudan yabancı yatırımları ve uluslararası ilişkileri mercek altına alınacak. İkinci oturumda, Türk firmaların Çin’de iş yapma deneyimleri paylaşılacak; üçüncü oturumda, Çinli firmaların Türkiye deneyimleri ve işbirliklerine değinilecek; son oturumda ise kamu perspektifinden Türkiye ve Çin ilişkileri farklı bakanlık temsilcileri tarafından ele alınacak. Konferans ile Türk iş dünyası ve karar alıcıları açısından Çin’deki ekonomik, sosyal ve teknolojik alandaki hızlı dönüşümünün incelenmesi, Çin’in uygulamakta olduğu strateji ve politikaların Türkiye’ye ve küresel ekonomiye yansımalarının değerlendirilmesi, Çin’deki yatırım ve iş ortamı hakkında tartışma imkânının sunulması, Türkiye ve Çin ikili ekonomik ilişkilerine ışık tutmak ve iş dünyasının mesajlarının her iki ülkenin kamu yetkilileri ile paylaşılması hedeflenmektedir. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet