COMAC’ın ürettiği ARJ21 modeli, kullanan havayolu sayısı 7’ye çıktı

Commercial Aircraft  Corporation of China (COMAC), yedi havacılık şirketinin Çin yapımı bölgesel yolcu uçağı ARJ21 modelini satın alarak uçuşa başladığını duyurdu. Tek koridorlu yolcu uçaklarından ARJ21 ve C919 modellerinin...

Yayınlanma:
COMAC’ın ürettiği ARJ21 modeli, kullanan havayolu sayısı 7’ye çıktı

Commercial Aircraft  Corporation of China (COMAC), yedi havacılık şirketinin Çin yapımı bölgesel yolcu uçağı ARJ21 modelini satın alarak uçuşa başladığını duyurdu. Tek koridorlu yolcu uçaklarından ARJ21 ve C919 modellerinin yapımcısı olan COMAC, bugüne kadar müşterilere 43 adet ARJ21 uçağının teslimatının yapıldığını bildirdi. ARJ21 model uçaklar, 108 havayolu hattı üzerinden 1 milyon 530 bin yolcu taşıdı.
 
Bölgesel hatlarda çalışan ARJ21 uçağı artık hızlandırılmış teslimat ve büyük ölçekli ticari işletme aşamasına girmiş durumda. Bu yılın 28 Haziran tarihinde COMAC, Çin’in en büyük üç havacılık şirketi olan Air China, China Eastern Airlines et China Southern Airlines şirketlerine birer ARJ21 teslim etmişti. Bu teslimat, iç piyasanın sivil havacılık sektörüne yerli yapım yolcu uçaklarının girişini tam anlamıyla tescillemiş oldu.
 
Öte yandan COMAC Chengdu Airlines, China Express Airlines, Jiangxi Air et Genghis Khan Airlines şirketlerine de ARJ21 model uçaklar verdi. ARJ21, Çin'in ilk türbo reaktörlü bölgesel hat yolcu uçağı olup 78 ila 90 yolcu taşıma kapasitesine ve 3 bin 700 kilometrelik menzile sahip.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet