Covid-19 Vaka Sayıları Uçuşta ! İzmir 5. Piki Yaşıyor

Covid-19 Vaka Sayıları. İzmir’de korona virüs vaka sayıları uçuşta. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, İzmir’in beşinci pikini yaşadığını...

Yayınlanma:
Covid-19 Vaka Sayıları Uçuşta ! İzmir 5. Piki Yaşıyor

Covid-19 Vaka Sayıları. İzmir’de korona virüs vaka sayıları uçuşta. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, İzmir’in beşinci pikini yaşadığını açıkladı.

Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, korona virüs salgınında yükselen vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. Şu anki vakaların 2020 yılı mart ayındaki vaka sayılarının 10 katına çıktığını belirten Sipahi, “İzmir’e baktığımızda şu anda beşinci pikini yaşadığını görüyoruz. Uzun süredir stabil seyreden durum şimdi yukarıya doğru seyretmeye başladı. Yılbaşı dolayısıyla böyle bir manzara bekliyorduk. 5 pik arasındaki en yüksek rakamların tekrarını yaşıyoruz. Bu dönemde ilk kapanmaların yaşandığı Mart dönemindeki vakaların 10 katını görebiliyoruz. En yüksek rakamların tekrarını yakaladık” dedi.

Omicron %40 Civarında

Omicron vakalarının  dünyada ve Türkiye’de yüksek hızda arttığını ifade eden Prof. Dr. Sipahi, “Omicron giriş yaptığı bütün ülkelerde git gide dominant varyant haline geliyor. Covid vakaları Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderiliyor. Bunların Omicron olup olmadığı araştırılıyor ve şu anda Omicron vakaları ortalama yüzde 40 civarında devam ediyor. Zaman içerisinde artması beklenmekte.”                                                                            dedi.

Yılbaşında Büyük Gol Yedik

Sipahi son olarak yılbaşı ile ilgili, “Bütün dünya büyük bir yılbaşı golü yedi. Öğretmenler okullardaki pozitiflerin sayısının arttığından yakınıyor. Bizim hastanemiz ve yükseköğretim kurumlarından da artış verileri geliyor. Eğitim merkezlerindeki öğrencilerin çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Aşılı olma rahatlığından uzak durulması gerekiyor. Kapalı alanda mesafe kuralının önemi daha çok artacak. Özellikle küçük çocukların içinde bulunduğu ortamlarda ailelerin ekstra dikkatli olması gerekiyor” dedi.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Vaka Sayıları Uçuşta! İzmir 5. Piki Yaşıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet