Covid-19 ve Çocuklar

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının “Covid-19 ve çocuklar” ile ilgili sorularını yanıtladı.DİYABET HASTASI ÇOCUKLAR VE COVID-19COVID19 vakalarının diyabet hastası...

Yayınlanma:
Covid-19 ve Çocuklar

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının “Covid-19 ve çocuklar” ile ilgili sorularını yanıtladı.

DİYABET HASTASI ÇOCUKLAR VE COVID-19
COVID19 vakalarının diyabet hastası çocukları daha çok etkilediğine yönelik açıklamaların sorulduğu Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise, “Okullarda diyabetli çocuklar için ayrı bir uygulamaya gerek yok. Bazı bilim insanları bu konuda bazı spekülatif yorumlarda bulunuyorlar ama moral bozmaya gerek yok. Gönül rahatlığıyla gerekli kurallara uyulduğu sürece en ufak bir problem bile olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

VAKA ARTIŞLARI SINAVA ENGEL Mİ?
Bazı bölgelerde vaka artışları söz konusu olduğu ve bu vaka artışlarının YKS’ye bir engel teşkil edip etmeyeceği sorulan Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Anadolu’da bazı bölgelerde olgu sayısında artış var. Artış olan yerlerde sınavın yapılmaması yerine daha fazla önlem almayı tartışmamız gerekir. TTB olarak, bu konuya tekrar tekrar girmek istemiyoruz. Sınava 3 gün varken, 1 ilde yapılsın, diğerinde yapılmasın gibi spekülatif yaklaşımlar yerine, daha fazla nasıl önlem alarak hem çocuklarımızı, hem velilerimizi, hem de görevlileri koruyabiliriz sorusuna yanıt vermemiz gerekir. Önerimiz Cizre ve benzeri yerler başta olmak üzere sınava girecek tüm görevlilerde test yapılması ilk başta anlamlı olabilir. COVID pozitif çıkan kişilerin sınavda görev almamasının sağlanması bu aşamada alınacak en iyi önlemlerden biri olabilir” dedi.

GENEL BİR ARTIŞ VAR
TTB’nin bu süreçte verilerin şeffaf açıklanmadığına yönelik itirazları olduğunu hatırlatan basın mensupları, LGS’nin ardından bu yaş grubuna dönük vakaların arttığına dönük sahadan bilginin olup olmadığını sordu. Soruya yanıt veren Prof. Dr. Özlem Azap, şunları söyledi: “Genel olarak bir artış gözlediğimizi söyleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta da öyleydi, şimdi de olgu sayılarının arttığını görüyoruz. Risk faktörlerini ya da temaslıları araştıran formlar var, buradaki bilgiler, Sağlık Bakanlığı’nın bilgi sistemine çok ayrıntılı şekilde giriliyor. Hastanelerde sadece Sağlık Bakanlığı’nın bilgi sistemine veri girmeleri için görevlendirilmiş arkadaşlarımız var. Fakat biz bu girdiğimiz verilerin sonucundaki toplu değerlendirmeyi ya da analizi görmüyoruz. Ben de bu konuda çok fazla soru alıyorum. LGS’den sonra artış varsa, bu hafta daha çok fazla risk olmaz mı? Çünkü en az iki katı sayıda aday sınava giriyor. Olgu sayılarındaki önceki hafta başlayan artış azalmakla beraber devam ediyor. Ankara için gözle görülür bir artış olduğunu söyleyebilirim.” (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet