Çugider’de İlk Kadın Başkan

Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanlığına ilk kez kadın başkan geldi. Mezitli Kent Konseyi Başkanı da olan Sibel Gelbul, ÇUGİDER’de 2 yıl Başkanlık yapacak.

Yayınlanma:
Çugider’de İlk Kadın Başkan

Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanlığına ilk kez kadın başkan geldi. Mezitli Kent Konseyi Başkanı da olan Sibel Gelbul, ÇUGİDER’de 2 yıl Başkanlık yapacak.

ÇUGİDER’de Kadın Başkan heyecanı. ÇUGİDER’in devir teslim törenine, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan, ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Balkan, GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, eski dönem Başkanlarından Mazlum Balkan ve yeni üyeler katıldı.

“STK’LAR, KURUMLAR VE YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

ÇUGİDER’in yeni Başkanı Sibel Gelbul, “ÇUGİDER’ın Başkanlığı’na seçerek bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Önceki dönem Başkanımız Süleyman Aktaş’a, bu dönemde gösterdiği liderlik için şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlarım ve ben, önümüzde iki yıl boyunca bu görevi heyecanla yerine getirmeye çalışacağız ve birlikte bayrağı daha ileriye taşıyacağız. ÇUGİDER, entelektüel çizgisi sağlam, bağımsız sivil toplum örgütüdür. Asla bir çıkar grubu değil. Gerektiğinde en önemli baskı grubudur. Bugünden itibaren ileriye bakmak ve eylem planını uygulamaya koymak zorundayız. ÇUGİDER’in üyesi olmak, kalkınma ve gelişme sürecine, bir modernite projesine destek olmaktır. Dinamizmi , öncülüğüyle sadece kendisiyle yarışır. Yeni dönemde; programımızı biraz daha mesele odaklı, ölçülebilir bir yapıya taşımayı amaçlıyoruz. Etkili sivil toplum kurumlarıyla, yerel yönetimlerle işbirliği yapabileceğimizi ümit ediyoruz. Bu hedefe yönelik olarak, kentimizde geliştirdiğimiz bağları daha da güçlendirmek istiyoruz. Hedeflerimizde ilerlerken, üyelerimize, bilim kurulu ve Yüksek istişare üyelerimizin desteğine kuşkusuz çok ihtiyacımız var. Bunu bizden esirgemeyeceklerini de biliyoruz. Yönetim Kurulu ve şahsım adına bize gösterdiğiniz güven nedeniyle, sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ÇUGİDER’İ DAHA İLERİYE TAŞIMAYA ÇALIŞTIK”

ÇUGİDER’in önceki dönem Başkanı Süleyman Aktaş,ÇUGİDER’i daha ileriye taşımaya çalıştıklarının altını çizerken, sözlerine şöyle devam etti, “2018’in Eylül ayından beri Mazlum Balkan’dan devir aldığım başkanlık görevini, 2 yıllık dönemde en iyi şekilde yerine getirerek, başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Bu yolda birlikte yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma, üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün bu görevi birlikte görev aldığımız Sibel Gelbul’a gururla teslim ediyorum. İnanıyorum ki, sayın Gelbul bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Her zaman söylediğim gibi ÇUGİDER ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.”

“UMUTLARIMIZI VE HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞİTİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ”

ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan, “ Burada bulunan gönüllülerimiz, ülkemizin değişik STK’ları hep birlikte yüreklerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi gerçekleştirmek için bir aradayız. Her eserin arkasında sistem ve sistemin özünde onu yürüten insan gerçeği vardır. İnsana temas etmeyen hiçbir çalışma başarılı olamaz. Yöntem, hedef, kararlılık Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları derneğinde fazlasıyla var. 5 Yıllık dernek olmamıza rağmen federasyona üye olmuş, yaptığı projelerle adından söz ettirmiş bir dernektir. Bende yapılan projelere destek oldum. Olmaya da devam edeceğim. Toplumsal dayanışmamızın her zamankinden önemli olduğu şu günlerde, güçlerimizi birleştirip, el ele verip, daha güzel projelere imzalar atalım. Bir mum, diğer bir mumu tutuşturduğunda Işığından bir şey kaybetmez. Biz STK’lar mumlarımızı bir araya getirip, şehrimizi aydınlatmalıyız. Mersin’in buna ihtiyacı var. Ayrıca Süleyman Aktaş başkanımızın gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Birçok projede birlikte çalıştığımız, çalışmalarına güvendiğim, çalışkan, başarılı, iş kadını Sibel Gelbul’unda yeni başkanlık görevinde derneğimizi daha ileri seviyeye taşıyacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Öte yandan ÇUGİDER’in yeni döneminde görev alacak isimler:

Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İsmail Yağcı Mersin Üniv. İkt. Ve İdari Bilim Dalı

Üye Doç.Dr Murat Koç Çağ Üniv. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

Üye Doç.Dr.Ayhan Demirci Toros Üniv.UTL Bölüm Bşk

Üye Ayhan Kızıltan Mersin Sanayi Ve Tic.Odası Bşk

Üye Sabri Tekli Mersin Tarsus Organize San.Bölg.Bşk

Üye Bedrettin Gündeş Mersin Bld.Basın ve Medya Daire Bşk.

Üye Faik Burakgazi Mersin Kent Konseyi Bşk/Eczacı

Yüksek İstişare Kur.Bşk Hasan Arslan Arbella Yönetim Kurulu Bşk

Yük İst Kur Bşk Yrd Selahattin Balkan Balkan Holding Yönetim Kurulu Bşk

Yük.İst.Kur Eş Başkanı Nilgün Aşçı İş Kadını/Me zitli Bld.Meclis üyesi

Üye Zahir Irmak İrmaklar Ulus.Lojistik Firma sahibi

Üye Bedirhan Orak Köknar Ulus.Lojistik Frma sahibi.

Üye Necmettin Cabalak İşİinsanı./Paşa Künefe zincir sahibi.

(BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet