Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğanpınar Barajı Açılış Törenine online katıldı

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının artış hızını kestik, İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya...

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğanpınar Barajı Açılış Törenine online katıldı

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının artış hızını kestik, İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız.

Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde sahipsiz bırakmadık. Üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her türlü tedbiri aldık her desteği sağlık sosyal koruma kalkanı kapsamında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği ve hane bazlı sosyal destek programı başlığı altında 45 milyar liralık bir karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk.

Hiçbir vatandaşımızın işsiz ve aşsız kalmamasını temin etmeye çalıştık.

Çiftçi'yi esnafı asla unutmadık bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak büyük ihtimalle Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız.

Sanayicimizin küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin esnafımızın finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik pek çok destek programını hayata geçirdik.

Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomik krizinin hamdolsun herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik.

Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şey salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Ekonomi ve Hukuk Reformları ile ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacağız.

Su hayattır, ülkemiz zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanlarımızı en verimli şekilde kullanmamız şarttır oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor.

Salgın tehdidi sebebiyle temizlik amaçlı su kullanımında ciddi artış yaşandı kurumlar ve vatandaşlar olarak el ele vererek hem etkili hem tasarruflu bir su tüketimine ihtiyacımız bulunuyor.

18 yılda inşa ettiğimiz 585 Baraj 584 Hidroelektrik Santrali 385 Gölet 1382 Sulama Tesisi 247 İçme Suyu Tesisi 5000'e yakın Taşkın Koruma Tesisi ile bu alanda adeta destan yazdık.

Doğantepe Barajı ise 153000000 metreküp su depolama kapasitesiyle 80000 dekar alanı sulayacak.

Bereket kaynağı bir projede inşası 7 yıl süren ve yüksekliği 55,5 metreyi bulan maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj sulama kanalları tamamlandığında ülkemize yılda 51 milyon lira katkı ve 28000 kişiye de ilave istihdam sağlayacaktır.

Halen Kayacık Barajı ve sulaması ile 120.000 nektarı sulanan topraklarımıza Doğanpınar Sulama Suyu ile 80000 dekar daha ilave ederek Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri haline dönüştürüyoruz.

Gaziantep tarihi ve kültürel zenginlikleri, sanayisi, tarımı, ticareti yetişmiş insan kaynağı azmi ve çalışkanlığıyla sadece ülkemizde değil dünyada gittiğimiz her yerde örnek gösterdiğimiz bir şehrimizdir.

Bölgemizdeki sanayinin üçte ikisine sahip olan şehrimiz yine bölge dış ticaretinin neredeyse tamamını da gerçekleştiriyor. Sayısı 6'ya ulaşan Organize Sanayi Bölgesindeki 1000 firmasıyla 10 ayrı Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 10.000 esnafıyla Gaziantep adeta yaşayan bir fabrika gibi çalışıyor.

Tabii bu dinamizmin beraberinde getirdiği çeşitli sıkıntılar var mesela şehre günde yaklaşık 15000 ağır vasıta giriş çıkışı oluyor, onun için hem şehirlerarası ulaşımda hem şehir içi ulaşımda güçlü bir alt yapıya ihtiyaç duyuluyor.

Sanayi Bölgesi ile entegre bir depolama alanı ağır vasıta trafiğinin şehir üzerindeki yükünü azaltacak halen miktarı yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak Lojistik Köy Projesi ile Gaziantep'e Mersin ve İskenderun limanları ile irtibatlı bir Kuru Liman kazandıracağız.

Organize Sanayi bağlantı yollarının süratle inşası da üretim hammadde gelişini ve ürün çıkışını kolaylaştıracaktır. Havalimanımıza yeni ve modern bir terminal binası ile otopark kazandırıyoruz.

Aşağı Fırat Havzasındaki arabalı feribotların yeterince verimli kullanılamadığı anlaşılıyor. Bu feribotların turizm hareketi giderek artan bölgemizdeki barajlar da kullanılmaya elverişli teknelerle takas yoluyla değiştirilmesi teklifi hem maliyet, hem etkinlik açısından dikkate alınabilir.

TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocakları ile yaklaşık 20000 konut kazandık, Kuzey Şehir Projesi ile adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50000 konutu daha Gaziantep'e inşa ediyoruz.

TOKİ'nin şehrimizde halen yapımı süren yatırımların tutarı 1 milyar liraya aşıyor. Gaziantep'e 33000 kişilik kapasitesiyle ülkemizin en güzel en modern stadını yaptık.

Gaziantep'in potansiyelini geliştirecek her yatırımı Cumhurbaşkanı olarak bizzat desteklemekte kararlıyım.

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet