Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış - Karakurt - Horasan Yolu Açılış Töreni’ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;Kars ve tüm bölgemiz için kritik önemde bir eserin açılış heyecanını yaşıyoruz. Dünya ile beraber ülkemizi de etkileyen salgın sebebiyle maalesef bu açılış törenimizi video konferans...

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıkamış - Karakurt - Horasan Yolu Açılış Töreni’ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kars ve tüm bölgemiz için kritik önemde bir eserin açılış heyecanını yaşıyoruz. Dünya ile beraber ülkemizi de etkileyen salgın sebebiyle maalesef bu açılış törenimizi video konferans yoluyla yapmak durumundayız.

Özellikle Avrupa'da zirve yaptığı bugünlerde salgınla mücadelemizden de hizmet mücadelemizden de asla taviz vermiyoruz. Sağlıktan, ulaşıma, sanattan, savunmaya, ticaretten, enerjiye kadar her alanda devreye aldığımız yeni projelerle şehirlerimize ve ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyoruz.

Bugün Türk savunma sanayine çağ atlatacak ilk milli helikopter motorumuzun teslimi ve tasarım merkezinin açılışını gerçekleştirdik.

Karakurt Horasan yolunun devreye girmesiyle komşu ülkelerle ticarette artık bölünmüş yol standardında kesintisiz ulaşım hizmetine kavuşmuş oluyoruz. Seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşüren yol vakitten 25 milyon lira akaryakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacaktır.

Hak ve hukukun gasp edilmesine de izin vermedik Suriye'de adaletin Irak'ta barış ve istikrarın Libya'da meşruiyetin yanında tavır aldık.

Esad rejiminin bombalarından kaçan mazlumlara hep gönlümüzü aynı zamanda kapılarımızı açtık.

Ermeniler Azerbaycan topraklarına saldırdığında tüm kalbimiz ve imkanlarımızla kardeşlerimizin imdadına koştuk

Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki bağlantıyı sağlayacak koridorun açılmasıyla artık kardeşlerimizle doğrudan kara bağlantısına da sahip olacağız. Bu bağlantıdan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor. 30 yıllık işgalin ardından Azerbaycan öz topraklarına yeniden kavuşmanın haklı sevincini yaşıyor

Karabağ'da kazanılan zafer hem uluslararası hukuk hem diploması hem de askeri açıdan Azerbaycan'a anasının ak sütü gibi helaldir. Bir kez daha altını çizerek tekrarlamak da fayda görüyorum. Azerbaycan kimsenin toprağına el uzatmamış kimseye saldırmamış. Birleşmiş Milletler ve AGİT kararlarına rağmen 30 yıl boyunca işgal altında tutulan topraklarını azad etmiştir.

Fransa'nın önceki gün parlamentosunda aldığı karar skandalın ötesinde tam bir fecaattir felakettir.

Fransa çok istiyorsa İlhan Aliyev kardeşimin dediği gibi kendi topraklarında Marsilya’yı verebilir.

Türkiye olarak her zaman ve her yerde olduğu gibi hakkın hakikatin mazlumun yanında yer almayı bu doğrultuda söz söylemeyi ve siyaset izlemeyi sürdüreceğiz.

Kars'ı adıyla sıradan almayalım. Kars'ın tüm üretimi ve içeriğiyle; çeşitli kaşar peynirleri ile gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada tanıtalım.

Kars özellikle bu süt ve süt mamullerinden Kars kaşar peyniri ile de namını alacaktır.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet