CUMHURİYETİ MİLLETÇE BİRLİKTE YÜCELTECEĞİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97'nci yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle düzenlenen tebrikat töreninde, Vali Ersin Yazıcı tebrikleri kabul etti. Hava muhalefeti nedeniyle Antalya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene...

Yayınlanma:
CUMHURİYETİ MİLLETÇE BİRLİKTE YÜCELTECEĞİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97'nci yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle düzenlenen tebrikat töreninde, Vali Ersin Yazıcı tebrikleri kabul etti. Hava muhalefeti nedeniyle Antalya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri , Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yabancı Ülke Misyon Temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Tüm Antalyalıların Bayramı Kutlu Olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebrikat Kabul Töreninde bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, 97 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Cumhuriyeti ilan ettik. Bugün bizim bayramımız. Sizlerin ve sizlerin şahsında tüm Antalyalıların Bayramını tebrik ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı. Cumhuriyetin Eşit Vatandaşları Olarak Hepimizin Görevleri Var Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Öğretmenlerimize ayrıca bir ödev verdiğini ifade eden Vali Yazıcı, Atatürk, öğretmenlere şu ödevi veriyor: “Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Bu ödevde, Cumhuriyetin eşit vatandaşı olan her birimizin görevleri var. Fikrimiz, Vicdanımız, İrfanımız; hür ve üretken olacak. Hepimiz, Kurtuluş savaşımızdaki kahramanların, Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün varisleriyiz. Hem onlara hem geleceğe yönelik görevlerimiz var. Muasır medeniyetlerle bu sayede yarışa girdik, onları bu sayede aşacağız. Hepimizin görevini, görevlerini hakkıyla ifa etmesi bir varlık, yokluk meselesi. Ecdadımıza karşı görevimiz, gelecek nesillere borcumuz. Bu şuurla, vatandaşlık ödevlerini hakkıyla yerine getirecek, milli hedeflerimize dün olduğu gibi bugün ve yarın da ulaşacağız.

Kadınımızla erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla, emeklimizle, öğrencimizle Cumhuriyetimize hayat veren birlik ve beraberlik ruhunu, geçmişte olduğu gibi bugün de Antalyamız ve bütün vatan sathında, inşallah yaşatacağız. Milletçe ahdimiz budur. Kararımız budur. Kaderimiz budur. dedi. Cumhuriyet Bize Emanettir Konuşmasının son bölümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını yad eden Vali Yazıcı, Bize bir Cumhuriyet armağan eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, bütün şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla, rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bize emanet ettikleri Cumhuriyeti milletçe, birlikte yücelteceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı tekraren kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet. ifadelerini kullandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korona virüs salgınıyla mücadele şartları göz önünde bulundurularak gün boyuna yayılacak şekilde temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları gözetilerek coşkuyla kutlanacak.

[embed]https://youtu.be/DW_sLdF82N8[/embed]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet