Demircan’dan Memur Sen’e Zam Tepkisi

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memurları temsilen yer alan Memur Sen Konfederasyonu’na düşük zam oranı nedeniyle tepki gösterdi. Demircan, “Seyyanen 200 TL. taban aylığa...

Yayınlanma:
Demircan’dan Memur Sen’e Zam Tepkisi

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memurları temsilen yer alan Memur Sen Konfederasyonu’na düşük zam oranı nedeniyle tepki gösterdi. Demircan, “Seyyanen 200 TL. taban aylığa zam, 2020 yılı için 8+7, 2021 yılı için ise 6+6 zam ve % 2 refah payı. Memur Sen’in memura reva gördüğü oran bu” dedi.

Müzakereden Uzak Tutum

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranın açıklanması ile ortaya çıkan fark ve 2019 yılı toplu sözleşmesi gereği yapılacak olan 4+4’lük oran sonrası 2021 yılı Ocak Temmuz aylarını kapsayacak memur zam oranı 7.36 olarak açıklandığını anlatan Demircan, “Çarşı, manavdaki enflasyon ile TÜİK enflasyon belirleme kriterleri arasındaki fark hepimizin malumu. Pinpon topu, gaz lambası fitili, bisiklet şambreli gibi gibi. Memurun muhatabı tabi ki ne TÜİK ne de kriterleri.. Memurun asıl muhatabı kendisini ekonomik ve sosyal haklarının korunarak geliştirmesi için yetki verdiği Konfederasyon (lar)ı. Peki,yetkili Konfederasyonun geçtiğimiz 2019 yılı toplu sözleşme öncesi memur ve diğer ilgilileri için hükümetten talep ettiği zam (!) oranı neymiş, hatırlayalım. Seyyanen 200 TL. taban aylığa zam, 2020 yılı için 8+7, 2021 yılı için ise 6+6 zam ve % 2 refah payı. Memur Sen’in memura reva gördüğü oran bu. Memur Sen tarafından adil bölüşüm, dengeli gelir dağılımı, emeğin hakkını koruma, alın terinin karşılığını artırma gibi cicili bicili cümlelerin karşılığı ise 2020 yılı için 4+4; 2021 yılı için ise 3+3 olarak Kamu Görevlileri Hakem Heyeti tarafından kabul edildi. O gün müzakereden uzak, üretimden gelen gücü kullanma gibi iri iri cümleler kuran toplu sözleşme masasını terk eden ve maalesef sendikacılığın dışında, başta siyaset olmak üzere her türden iş ile hem hal olan sendika temsilcileri bugün de “Zam Yetkili sendikadan değil, Hükümetten istenir. Önce bunu öğrenin” dedi.

Demircan, şunları söyledi, “Eğer çalışanlar direk işverenle muhatap olacaksa siz meydanlarda neden geziyorsunuz; Torpil, adam kayırma ve ötekileştirme için değil mi? Bugün kamu görevlisi arkadaşlarımızın birçoğu kredi, kredi kartı batağı ile cebelleşmektedir. Çocuğunun istediği bir çikolatayı alamadığı için dertlenen babaların, torununa bayram harçlığı veremeyen dedelerin, pazardan ‘olgun meyve” adı altında ‘çürük meyve’ sebzeyi alıp evine götüren memur, emekli, dul ve yetim aylığı alan insanların vebali Çalışma Bakanlığı önünde öğle yemeği vakti gülerek ‘gülerek boş cüzdan atma eylemi yapanlarındır. Şahsi ikballer uğruna yapılan ‘sarı sendikacılığın’ milyonları getirdiği nokta ortadadır. Ana haber bültenlerinde milyonlarca insanın karşısına çıkıp “Hükümet öngörülen enflasyonu tutturamıyor.” Demek sizin sorumluluğunuzu asla ortadan kaldırmaz. Asgari ücret için neredeyse % 22 zammı sorumlu tuttuğunuz hükümet tarafından yapıldığını sizlere hatırlatmak isterim. 2019 yılında işverene yapmış olduğunuz zam teklifindeki oranlar ortada, asıl öngörüsüz olan sizlersiniz. Toplu sözleşme masasını terk ederek derebeylik yapacağınıza, gerçek reel verilerle tıpkı işçi sendikalarında olduğu gibi işveren heyetini ikna etmek varken sizler, 11 üyesinin 7’sini Sayın Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne gitmeyi tercih ettiniz. 2020/ 2021 yılını kapsayan toplu sözleşme döneminde memuru Memur Sen7’si” (BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet