Dezenfeksiyon ve Psikolog talepleri rekor kırdı

Yıl boyunca platform üzerinden oluşturulan talepleri incelen Armut, dezenfeksiyon talepleri bir önceki yıla göre 474 kat büyürken, evde kişisel bakım talebi, online diyetisyen, psikolog ve kişisel antrenör hizmetlerinde de rekor...

Yayınlanma:
Dezenfeksiyon ve Psikolog talepleri rekor kırdı

Yıl boyunca platform üzerinden oluşturulan talepleri incelen Armut, dezenfeksiyon talepleri bir önceki yıla göre 474 kat büyürken, evde kişisel bakım talebi, online diyetisyen, psikolog ve kişisel antrenör hizmetlerinde de rekor rakamlara ulaştı. 

 

Türkiye’nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, 2020 yılı boyunca hizmet alanların oluşturduğu talepleri değerlendirerek evde kaldığımız süre içinde tüketici davranışlarının nasıl değiştiğini ortaya koydu. 3000’in üzerinde farklı kategoride 500.000’den fazla hizmet vereni, hizmet alanlarla buluşturan Armut, Türkiye’nin hizmet alanındaki en büyük online platformu olarak 2020’nin nabzını tuttu.

2020’nin başrolünde dezenfeksiyon ve psikolog hizmeti var

Tüm dünyanın Covid-19 virüsüyle tanışmasıyla birlikte herkesin en önemli önceliği hijyen oldu. Öncelikli olarak iş yerlerini, evlerini ve arabalarını dezenfekte ettiren Armut kullanıcılarının talepleri incelendiğinde geçtiğimiz yıla göre 474 katına çıktı.

Karantina sürecinde ve sonrasındaki süreçte evde geçirilen zaman süresi artınca manikür, pedikür, kuaför, makyaj, ağda gibi kişisel bakım hizmetlerine yönelik talepler, bir önceki yıla göre %91’lik bir artış gösterdi. Yıl boyunca online diyetisyen, psikolog ve kişisel antrenör hizmetlerinde de büyük bir yoğunluk yaşandı. Özellikle Covid sürecindeki belirsizlikle baş etmek isteyen kişiler online psikolog arayışına yönlendi. Psikolog talepleri 2019 yılının 124 katına çıktı ve Armut bünyesinde en çok talep gören hizmetlerden biri oldu. Önceki yıla oranla online diyetisyen taleplerinde %17, kişisel antrenör taleplerinde ise %30 artış olduğu gözlendi.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet