Dijital Dönüşüm

E-BELEDİYE İLE BELEDİYECİLİKTE DİJİTAL DÖNÜŞÜMVali Münir Karaloğlu İle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Eğitim Seminerine katıldı.Vali Münir Karaloğlu İle İçişleri Bakanı Süleyman...

Yayınlanma:
Dijital Dönüşüm

E-BELEDİYE İLE BELEDİYECİLİKTE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Vali Münir Karaloğlu İle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Eğitim Seminerine katıldı.

Vali Münir Karaloğlu İle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya’da düzenlenen E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Eğitim Seminerine katıldı. Vali Karaloğlu, projeyi muhteşem bulduğunu ifade etti.

Antalya’nın Belek turizm merkezinde düzenlen "E-belediye Bilgi Sistemi Projesi Eğitimi programındaki konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eğitim, denetim ve farkındalık üretmenin bu yıl ağırlık verdikleri başlıklar olduğunu bildirdi. 

mustafa- alanyahaber.com

HİZMET İÇİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Bugün ortaya koydukları süreçlerin, e-belediye de dahil olmak üzere, 10 yıl sonra güncellenmemesi durumunda sistemin kendi kendini yönetemez hale geleceğine işaret eden Soylu, "Kamunun özel sektörle pratiklik, yalınlaştırma, bürokrasinin ortadan kaldırılması, vatandaşa hizmet verimliliği ve kalitesi anlamında at başı gitmesi gerekiyor. Bunu sadece nicelik bakımından değil nitelik bakımından yapmaya gayret gösteriyoruz." dedi. Bu sebeple hem güvenlik birimlerinde hem de kaymakamlık ve diğer sivil birimlerde mesleğe girerken alınan eğitimin yanı sıra hizmet içi eğitime de ağırlık verdiklerini vurgulayan Soylu, sadece bu yıl bakanlıklarının hizmet içi eğitim programlarında 338 bin katılım sayısına ulaştıklarını aktardı. Soylu, "Aile içi ve kadına şiddet konusunda, 2020'de güvenlik personellerimizin 270 binine eğitim vereceğiz. Geri kalan 270 bin personeli de ertesi yıl eğitime alacağız." diye konuştu.

ÇOK HEYECANLANDIM

E-Belediye Tanıtım videosunu izlerken büyük bir heyecan duyduğunu belirten Vali Karaloğlu “Heyecanlanmamın esas sebebi; 2004-2009 arasında bir Büyükşehirde Genel Sekreterlik yapmış olmam ve bu işlere o dönemde ne kadar gereksiz para harcandığını bilen birisi olarak yapılanları görmem” dedi.

MUHTEŞEM BİR ŞEY

Belediyecilik yıllarındaki tecrübelerinden bahseden Vali Karaloğlıu “Her modül için ayrı bir şirket kapınızı çalar. Her modül için ayrı bir şirketle çalışırız. Hiçbir modül diğer modül ile uyuşmaz. Sonra çalıştığınız şirketi değiştirmek istersiniz. Başımıza geldi. Muhasebe sistemlerini çalıştığımız şirket ücreti çok pahalı geldi ve yeni bir sisteme geçmek istedik. Sen misin bunu yapan? Nerdeyse bir ay bizi kilitlemişti. Harcama yapamamıştık. Şimdi altmış üç modülün Bakanlık tarafından belediyelere ücretsiz veriliyor olması ve sayın bakanımızdan otururken aldığım bilgiyle daha sonra hizmet sunumu da ücretsiz olacakmış, bu muhteşem bir şey. Hem belediyelerimiz için muhteşem bir şey, hem belediyelerimizdeki hizmet kalitesini birbirine yaklaştırması bakımından hem vatandaşın hizmete ulaşmasını kolaylaştırması bakımından hem zaman tasarrufu bakımından muhteşem bir çalışma” şeklinde konuştu.

HAYIRLAR GETİRSİN

Bakanlık tarafından tamamlanmış E-Belediye hizmeti dolayısıyla Bakan Soylu’ya ve onun şahsında Bakanlıkda hizmet veren herkese çok teşekkür eden Vali Karaloğlu, E-Belediye Bilgi Sistemi Projesi Eğitimin belediyelere ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet