2491.58
%0.30
9524.59
%-0.06
32.57
%0.22
34.74
%0.21
40.58
%0.23

Diş Hekimlerine Koronavirüs Uyarısı !

Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu, diş hekimlerine koronavirüs uyarısında bulundu.Birlikte yapılan açıklamada diş hekimlerinin kliniklerin alması gereken önlemlere vurgu yapıldı. Açıklamada COVID-19 pandemisinin...

Yayınlanma:
Diş Hekimlerine Koronavirüs Uyarısı !

Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu, diş hekimlerine koronavirüs uyarısında bulundu.

Birlikte yapılan açıklamada diş hekimlerinin kliniklerin alması gereken önlemlere vurgu yapıldı. Açıklamada COVID-19 pandemisinin ülkemizde ve tüm dünyada endişe verici bir şekilde yayıldığı, buna bağlı olarak ölüm ve yeni vaka sayıları da büyük boyutlara ulaştığı belirtildi.

Birliğin uyarılarda bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bu süreçte dişhekimlerimizin alınan önlemlere en üst düzeyde uyarak çalıştığı hususunda şüphemiz yoktur. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin aksamaması için büyük bir özveriyle hizmet vermeye devam etmektesiniz. Sizin, çalışanlarınızın ve hastalarınızın dolaylı olarak da toplumun çapraz enfeksiyondan korunması açısından dikkat etmeniz gereken konuları hatırlatmakta yarar görüyoruz. Kliniklerimizde randevusuz hasta kabul edilmemelidir. Telefonda randevu verirken hastalardan HES kodunu almaları belirtilmeli, virüs bulaş riski olan hastalara, pozitif vaka ile  teması olan, genel sağlık durumu iyi olmayan hastalarımıza en az 21 gün sonraya semptomları düzelince randevu verilmelidir.  Hasta randevuları; bekleme salonlarımızda hastalarınızı bekletmeyecek aralıklarla düzenlenmeli, refakatçi olmadan ve yanlarında zorunlu taşıdıkları eşyalardan başka malzeme getirmemeleri hatırlatılarak düzenlenmelidir. Hasta tedavisi esnasında hekim ve yardımcı personel tarafından ‘Kişisel Koruyucu Ekipman’ kullanımına azami seviyede dikkat edilmelidir. Konu hakkında TDB Web sayfasındaki algoritmaların okunarak hatırlanmasında fayda vardır.  Dişhekimleri olarak yüksek risk altında çalışarak, kendimizin ve toplumun, sadece ağız diş sağlığını değil, genel sağlığını da korumada en önemli basamaklardan birini oluşturmaktayız. Hepinize sağlıklı ve güzel günlere bir an önce kavuşmak dileklerimizi iletiyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet