Dişhekimlerinden “Sınavsız Üniversite” Tepkisi

Türk Dişhekimleri Birliği, sınavsız öğrenci alınacağına dair reklam yapan üniversiteler ile iligli bir açıklama gerçekleşti. Açıklamada Cumhurbaşkanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve Üniversitelerarası Kurula seslenen Dişhekimleri,...

Yayınlanma:
Dişhekimlerinden “Sınavsız Üniversite” Tepkisi

Türk Dişhekimleri Birliği, sınavsız öğrenci alınacağına dair reklam yapan üniversiteler ile iligli bir açıklama gerçekleşti. Açıklamada Cumhurbaşkanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve Üniversitelerarası Kurula seslenen Dişhekimleri, “Bu rezalete bir an önce son verilmeli” dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği, sınavsız öğrenci alınacağına dair reklam yapan üniversiteler hakkında, “Milyonlarca öğrencinin amaçladığı meslek uğruna yıllarca çalışarak maddi, manevi emek verdiği ve tüm geleceğini belirlemek için girdiği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na alternatif, sınavsız öğrenci alınacağına dair, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı logolu reklam yapan yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerin emek hırsızlığı yapmakta olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu üniversitelerin belirsiz eğitim kadroları ve yetersiz müfredatları ile niteliksiz öğrenciler yetiştireceği vurgulanan açıklamada, “Özellikle halkımızın sağlığını emanet ettiğimiz tıp ve dişhekimliği gibi alanlarda, sadece para kazanmak adına, yeterli düzeyde olmayan kişilere verilecek yetersiz eğitim, önümüzdeki yıllarda sağlık hizmetlerinin niteliksiz bir şekilde verilmesine neden olacak ve Türk Hekimlerinin kalitesizleşmesine neden olacaktır. Eşitlik ve adalet prensibine de aykırı olan bu rezalete bir an önce son verilmeli, ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliği hakkı korunmalıdır. Cumhurbaşkanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve Üniversitelerarası Kurulu göreve çağırıyoruz” denildi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet