Disney Türkiye, DEM Derneği ile Birlikte İşitme Engellilere Özel Ayrıntılı Alt Yazılı Gösterim Düzenledi

İşaret Dilini ‘İşaret Eden’ Fikirle Marvel Studios’tan Eternals Özel Gösterimi!     Disney Türkiye, DEM Derneği ile Birlikte İşitme Engellilere Özel Ayrıntılı Alt Yazılı Gösterim Düzenledi.

Yayınlanma:
Disney Türkiye, DEM Derneği ile Birlikte İşitme Engellilere Özel Ayrıntılı Alt Yazılı Gösterim Düzenledi

İşaret Dilini ‘İşaret Eden’ Fikirle Marvel Studios’tan Eternals Özel Gösterimi!

 

 

Disney Türkiye, DEM Derneği ile Birlikte İşitme Engellilere Özel Ayrıntılı Alt Yazılı Gösterim Düzenledi.

 

 

Marvel Studios’tan Eternals filmiyle bir ilk yaşandı. Eternals karakterlerinden Makkari, evrenin en hızlı kahramanlarından biriydi ve işitme engelliydi… Bu süper kahramandan ilham alan Disney Türkiye, işiten toplum ile sağır toplum ve işitme engelliler arasında acıma duygusundan uzak diyalog alanları yaratmak ve sorunlara kolektif şekilde çözümler üretmek için faaliyet gösteren DEM derneği ile birlikte işitme engelli bireyler için ayrıntılı alt yazı ile Eternals özel gösterimi gerçekleştirdi.

 

The Walt Disney Company, Türkiye, İsrail ve Yunanistan Stüdyo ve Entegre Pazarlama Direktörü Armağan Milli İnkaya gösterim ile ilgili şu sözleri dile getirdi: “Şirketinizin en önemli önceliklerinden biri çeşitlilik ve kapsayıcılık. Bugün burada olmaktan çok mutluyuz çünkü DEM Derneği ile birlikte bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok büyük ilgi gören Marvel Studios Eternals filmimizin ayrıntılı alt yazı versiyonunu işitme engelli sinema severler ile birlikte izleyeceğiz. Bunun çok güzel bir başlangıç olduğunu umuyoruz.”

 

Dem Derneği’nden Diclehan Sönmezoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Dernek olarak #koşaradımaltyazıya sloganıyla ayrıntılı alt yazının sağır ve işitme engelli bireyler için gerekliliğinin, aslında erişilebilirlik için bir hak olduğunun savunuculuğunu yapıyoruz. Disney Türkiye ile ayrıntılı alt yazının olduğu Eternals özel gösteriminde iş birliği yapmaktan, savunduğumuz değeri örneklemekten ve işitme engelli ve sağır bireyler ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Disney Türkiye’nin yaratıcı ajansı ÜBER, farkındalık yaratmak adına gösterim için özel bir afiş çalışması hazırladı. Bu afiş çalışmasında başlık ve metin olarak sadece işaret dilli/el alfabesi kullanıldı. Sessiz alfabenin tipografik kullanımı için elle çizilen özel bir font hazırlandı.

 

Eternals filminin ayrıntılı alt yazılı kopyası aynı zamanda 19-25 Kasım tarihleri arasında Kanyon Cinemaximum’da işitme engelli sinemaseverlerle buluştu.

 

Bu gösterim ile The Walt Disney Company’nin en önemli önceliklerinden olan çeşitlilik ve kapsayıcılık çerçevesinde herkesin sinema deneyimini doyasıya yaşayabilmesi ve ayrıntılı alt yazının yaygınlaşması adına bir adım atılmış oldu.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet