- DoÄŸanlar Mobilya Grubu 2022 yılında konsolide satış gelirlerini 80-90 seviyesinde artırarak, 3,2 – 3,4 milyar TL seviyesinde gerçekleÅŸtirmeyi hedefliyor.
- DoÄŸanlar Mobilya Grubu 2022 yılında Türkiye genelinde 100-120, yurtdışında ise 15-20 yeni satış noktası hedefiyle yola çıkıyor.
- DoÄŸanlar Mobilya Grubu hedef pazarlarının başında, kendi ÅŸirketlerini açtığı ABD ile birlikte Senegal ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunuyor.
Bünyesinde yer alan DoÄŸtaÅŸ, Kelebek, Lova Yatak, Kelebek Mutfak Banyo ve Ruum Store markalarıyla, mobilya sektörünün lokomotif gruplarından olan DoÄŸanlar Mobilya Grubu, 2022 yılına dair beklentilerini açıkladı. DoÄŸanlar Mobilya Grubu, 2022 yılında konsolide satış geliri büyümesini 80-90 oranında öngörerek 3,2-3,4 Milyar TL seviyesinde gerçekleÅŸmesini hedefliyor.
DoÄŸanlar Mobilya Grubu CEO’su İsmail DoÄŸan: “2022 yılında yurt içinde 100-120, yurt dışında 15-20 yeni satış noktası hedefimiz var.”
DoÄŸanlar Mobilya Grubu CEO’su İsmail DoÄŸan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2022 yılı için öngörümüzü; markalarımızın hedef bütçelerine ek olarak, pandeminin etkisinin geçen yıllara göre azalma beklentisi, ihracat ve e-ticaret alanında yaptığımız yatırımlarla büyüme hedefleri ve Kelebek Mutfak markasının yeniden yapılandırılmasını göz önünde bulundurarak açıkladık. 2022 bütçemizde 80-90 satış artışı ile 3,2-3,4 Milyar TL konsolide satış geliri, 15-16 konsolide FAVÖK marjı ve net finansal borçluluk/FAVÖK oranında 1,4-1,8x beklentimiz bulunuyor. Lova Yatak markamızda 2022 yılı içerisinde 50-60 yeni satış noktası ile konsolide satış gelirleri içerisindeki payının 8-9 seviyesinde olmasını hedefliyoruz 2022’de planlanan yatırımların konsolide satış geliri içerisindeki oranı 5-7,5 seviyesinde olacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Yurt içinde 100-120, yurt dışında 15-20 yeni satış noktası hedefleri olduÄŸunu belirten DoÄŸan, konsolide satış gelirlerinin 5-7,5 oranında yatırım harcaması yapacaklarına iÅŸaret etti. Bu kapsamda, tüm markalara yatırımlar devam ederken, hızlı büyüme grafiÄŸi ile dikkatleri çeken Lova Yatak markasının konsolide satış geliri içerisindeki payının 8-9 oranında olacağının ve 50-60 yeni satış noktası açmayı hedeflediklerinin altını çizdi. DoÄŸanlar Mobilya Grubu hedef pazarlarının başında, kendi ÅŸirketlerini açtıkları ABD pazarı olduÄŸunu vurgulayan DoÄŸan, e-ticarette önemli bir yükseliÅŸ beklediklerini sözlerine ekledi. İsmail DoÄŸan, bu beklentide uzun zamandır yalnızca online olarak satıyor olmasına raÄŸmen, beklentinin üzerinde bir satış grafiÄŸine sahip olmayı baÅŸaran Ruum Store markasının önemli bir yere sahip olacağını öngördüklerine iÅŸaret ederken, 2022 yılının Ruum Store yılı olmasını beklediklerini belirtti.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Etiketler: