Doğaya bıraktılar

Alanya belediyesi 2 şahini daha tedavi ederek doğaya bıraktıYaralı halde bulunan şahinler, Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından alınarak tedavisi için Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne...

Yayınlanma:
Doğaya bıraktılar

Alanya belediyesi 2 şahini daha tedavi ederek doğaya bıraktı

Yaralı halde bulunan şahinler, Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından alınarak tedavisi için Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne teslim edildi. Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 ay süren tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuşan şahinler, Cikcilli Mahallesi bölgesindeki ormanlık alanda doğaya bırakıldı.

YAVUZ: “2018’DE TEDAVİ EDİLEN 5. ŞAHİN”

Alanya Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Ali Yavuz, son 2 şahinin de tedavisinin ardından 2018 yılında 5. kez bu türün tedavi edildiğini belirti. Veteriner İşleri Müdürü Yavuz, “Alanya Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğümüze getirilen yabani hayvanları tedavi ederek doğal yaşam alanlarına bırakmaya devam ediyoruz. Ancak dikkat çekmek istediğim husus, bu türü 2018 yılı içerisinde 5. kez tedavi ediyoruz. Bu hayvanların avlanması yasak. Sürüngen canlılarla avlanan ve bu nedenle de doğal bir denge sağlayan şahinler konusunda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

KODAL: “ŞAHİNLERİ AVLAMAK KESİNLİKLE YASAK”

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal, yaralı bulunan şahinlerin tedavisinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü belirterek şunları söyledi; “Saçma yarası giderilen şahinler, doğal yaşama uygun hale gelince doğaya saldık. Ayrıca vatandaşlarımızı da bilgilendirmek istiyorum. Şahin grubu kuşlar ülkemizin imzalamış olduğu Avrupa Yaban Hayatı Sözleşmesi kapsamında koruma altında bir türdür ve hiçbir şekilde avı serbest değildir.”

Tedavi edilen 2 şahin, ormanlık alanda yetkililerce doğaya bırakılırken bir süre gözlem altında tutulan şahinlerin gayet sağlıklı olduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet