Doğru nemlendirme, kışın kuru cildi rahatlatabilir mi?

Soğuk havaların gelişiyle kuru kış havası evimize girerken, merkezi ısıtmanın artan kullanımıyla iç mekan havası daha fazla kurumaya başladı.Cilt, sıcaklık ve nem gibi iklim faktörlerine karşı hassas olduğundan soğuk ve...

Yayınlanma:
Doğru nemlendirme, kışın kuru cildi rahatlatabilir mi?

Soğuk havaların gelişiyle kuru kış havası evimize girerken, merkezi ısıtmanın artan kullanımıyla iç mekan havası daha fazla kurumaya başladı.

Cilt, sıcaklık ve nem gibi iklim faktörlerine karşı hassas olduğundan soğuk ve kuru kış havası yeterli nem tutmadığında cilt susuz kalarak kurur.

Dyson Yardımcı Yönetici Bilim İnsanı Naomi Simpson, zamanının çoğunu cildi etkileyen çevresel faktörleri araştırmakla geçiriyor. Bu araştırmalardan yola çıkan Simpson, evlerimizde hangi teknolojilerin nemi destekleyebileceği ve cildi kirleten zararlı maddeleri arındırabileceği konusunda önemli ipuçları paylaşıyor.

Naomi, "Ev içi nemlendirici, havadaki nem seviyesini düzenlemeye yardımcı olur ve sert havalarda iç mekanın havasını kontrol etmenizi sağlar" diyor.

Doğru nemlendirici seçmek için en iyi ipuçlarını aşağıdaki şekilde özetliyor:

  • Oda büyüklüğünü hesaba katın.

Nemlendiriciden etkili şekilde yararlanmanızı sağlamak adına, tüm odanın nemini göz önünde bulundurun. Nemlendirilmiş havayı yansıtmak için fan işlevine sahip bir nemlendirici seçin. Bulunduğunuz alanın neresinde olursanız olun, artan nemden yararlanabilmeniz için odanın tamamında eşit bir nem seviyesi sağlamak çok önemli.

  • Temiz tutun!

Suya maruz kaldıktan sonra zamanla doğal olarak oluşan mineral kalıntılarının birikmesini önlemek için tüm nemlendiriciler temiz tutulmalıdır. Su türleri küresel olarak farklılık gösterir. Sert su bölgesinde yaşıyorsanız, makinenizi düzenli olarak temizlemeniz gerekebilir. Bazı nemlendiriciler için zorlu kısımları temizlemek oldukça zahmetli olabilirken, bazılarında düzenli temizlik uyarıları veya basit temizleme süreçleri bulunur. Bu nedenle, üreticinin kullanım kılavuzuna aşina olduğunuzdan emin olun.

  • Hijyeni düşünün.

Durgun suyun bakterilerin üremesi için verimli bir zemin olduğu bilinen bir gerçektir. Bu durum, nemlendiricinin tankında farklı değildir. Bazı makineler tank içindeki suyu etkili bir şekilde arıtmaz. Bu yüzden kullanacağınız nemlendiricinin, odaya yansıtılmadan önce sudaki bakterileri öldürmek için UV teknolojisi kullanmasına dikkat edin.

  • Doğru nem seviyesini koruyun.

Teknoloji ilerlemesiyle artık çoğu nemlendiricide doğru nemi korumaya yardımcı bir otomatik mod bulunuyor. Bu özelliğe sahip nemlendirici kullanıyorsanız, endişelenmenize gerek kalmaz. Otomatik mod odanın sıcaklığını algılarken, nem seviyesini buna göre kontrol eder.

  • Hava kalitesi çok önemlidir!

Hava kalitesinin cildi etkileyebilecek tek yönü nem değildir. Birçok nemlendirici, nem ve kirletici seviyelerini aynı anda yönetmek için hava temizlemeyi nemlendirmeyle birleştirir. HEPA sertifikalı filtrelemeye, tam sızdırmaz filtrelere ve zehirli bir gaz olan formaldehit de dahil partikül ve gaz gibi yüksek oranda kirletici yakalama oranına sahip hava temizleyiciler arayın.

Hijyenik Nemlendirme

Dyson Pure Humidify + Cool™ nemlendiricili hava temizleme fanı; hijyenik olarak havayı nemlendirmek, buharlaştırarak serinletmek ve tüm yıl boyunca etkili bir şekilde havayı arındırmak için UV-C teknolojisini kullanıyor. UV-C ışığı, ilk geçişte sudaki bakterilerin yüzde 99.9'unu öldürüyor.

Dyson Pure Humidify + Cool™, lazerleri sayesinde kirleticileri algılıyor ve ayrı bir sensör sayesinde benzen ve NO2 gibi Uçucu Organik Bileşiklerin (VOC) miktarını tespit ediyor. Yoğunlaştırılmış ve kapatılmış mikrofiber HEPA filtresiyle alerjenler, bakteriler ve polenler dahil 0.1 mikron boyutundaki ultra ince kirleticilerin yüzde 99,95'ini yakalıyor. Bağıl nem seviyesini ve sıcaklığı ölçerek, hijyenik olarak nemlendirilmiş ve arındırılmış havayı Air Multiplier™ teknolojisiyle odanın her köşesine yayıyor. Üzerindeki LCD ekran tüm verileri gerçek zamanlı olarak gösteriyor. Difüze modu sayesinde kış aylarında bulunduğu ortama soğuk hava vermeden yalnızca nemlendiriyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet