Dr. Hasan Günaydın’ın kaleminden Zamanı Algılamak ve Yönetmek

Yeni bir psikoloji teorisi ve psikoterapi yöntemi içeren eser; zaman algılamasını hafıza ve anlam kodlaması ile açıklarken derinlemesine irdelenen örneklerle okurun; hem zaman hem de psikolojiyi farklı bir açıdan keşfetmesine olanak...

Yayınlanma:
Dr. Hasan Günaydın’ın kaleminden Zamanı Algılamak ve Yönetmek

Yeni bir psikoloji teorisi ve psikoterapi yöntemi içeren eser; zaman algılamasını hafıza ve anlam kodlaması ile açıklarken derinlemesine irdelenen örneklerle okurun; hem zaman hem de psikolojiyi farklı bir açıdan keşfetmesine olanak vermektedir.

İlk Kez Değinilen Konular, Yeni Tanımlar

Amazon aracılığıyla Time Perception and Management adıyla İngilizce olarak da yayımlanan Zamanı Algılamak ve Yönetmek, tüm dünyada satışta. Eserde yazar tarafından ilk kez temas edilen konular yer alırken “Sönme ve Bilişsel Koşullanma” gibi yeni kavramların tanımları yapılıyor. Yeni bir bilişsel psikoterapi yöntemi olarak Ruhsal Yönlendirme Tedavisi ve daha önce değinilmemiş konularla ruhsal gelişim sürecine yeni bir yaklaşım getirilmektedir. Çalışmada; “Kesişim Deneyi” ilk kez yazar tarafından önerilmekte ve bulgular, “Sosyal Psikoloji”ye uyarlanarak bilim, psikoloji ve felsefe konuları farklı açılardan ele alınmaktadır.

Kitaptan:

“İnsanların büyük çoğunluğunun kendince rasyonel kararlar aldığını ve rasyonel davranışlar sergilediğini söyleyebilmek mümkün olsa bile duyguların yok sayılması yine de mümkün değildir. İnsan pek çok defa irrasyonel bir varlıktır. Hatta rasyonel kararlar aldığı bazı durumlarda duygusallaşıp pişman olduğuna çoğu zaman rastlayabiliriz. Bu durumda kararları ve davranışları belirleyen şeyin zihinsel kesişimlerdeki tercihler olduğunu söyleyebiliriz. Belirli bir “Karar Alanında,” belirli sayıdaki duygu ve düşüncelerin etkisinde, belirli kriterler dikkate alınıp, belirli bir zaman sürecinde karar verilmektedir.”


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet