Dünya Tabipler Birliğinden COVID-19 ile Ortak Mücadele Çağrısı

Dünya Tabipler Birliği’nden Covid-19 ile mücadelede bencillik ve milliyetçilik zamanı olmadığına dair bir uyarı geldi.DTB’nin bugün (Pazar) olduğu Viyana’da düzenlenen bir törende konuşan DTB Genel Sekreteri Dr.Otmar Kloiber,...

Yayınlanma:
Dünya Tabipler Birliğinden COVID-19 ile Ortak Mücadele Çağrısı

Dünya Tabipler Birliği’nden Covid-19 ile mücadelede bencillik ve milliyetçilik zamanı olmadığına dair bir uyarı geldi.

DTB’nin bugün (Pazar) olduğu Viyana’da düzenlenen bir törende konuşan DTB Genel Sekreteri Dr.Otmar Kloiber, dünya çapındaki doktorları pandemiye karşı verdikleri mücadeleden ötürü onurlandıran bir ödüle layık görüldü, uluslararası işbirliği ihtiyacını vurguladı. Kloiber, “Birlikte pandeminin sonuçlarını hafifletmek ve tedaviler ve aşılar geliştirmek için stratejiler üzerinde çalışabildik. Tek başına, hiçbir ulus başa çıkamaz; hiçbir bilim adamı yarışı yapmaz, hiçbir doktor gerekli bakımı sağlayamaz. İşbirliği, uluslararası işbirliği anahtardır. Ve birlikte ilerlerken, birlikte paylaşmak zorundayız. Geride hiç kimseyi, zayıf insanı, zayıf durumu bırakmamak. Şimdi egoizm ve milliyetçilik zamanı değil” dedi. Kloiber, “Doktorlarınıza, hemşirelerinize ve diğer bakıcılarınıza yardım edebilirsiniz: Temasları azaltın, mesafeyi koruyun, maske takın, hijyen kurallarına uyun ve en önemlisi: aşı olun. Bu, “normal yaşam” olarak adlandırılmaya değer bir şeyi geri almak için elimizden gelen en iyi ve tek şans” diye konuştu. 

DTB Başkanı Dr. David Barbe şunları söyledi: ‘Doktorlar, COVID-19 hastalarına bakarak – genellikle ideal olmayan koşullar altında – kendilerini ciddi kişisel tehlikeye atarak profesyonelliklerini gösterdiler. Anlatılmamış on binlerce kişi hastalandı ve binlerce kişi hastalarına ve topluma olan bağlılıklarının bir sonucu olarak öldü. Doktorlar, yeterli kişisel koruyucu ekipman, hastane bakımına, ekipmana ve hayat kurtarıcı tedavilere erişimin iyileştirilmesi, aşıların hızla yayılması ve hastalık yükünü azaltmak için sorumlu sosyal politikalar talep etmede hastaları ve meslektaşları için sesli savunucular oldular. yaşar ve bu yıkıcı salgına bir son verir” 

Dr. Kloiber ayrıca hükümetleri sağlık hizmetleri harcamalarında kısa vadeli kesintiler yapmakla eleştirerek, “Daha güçlü sağlık hizmetleri, zayıf olanlardan daha iyidir. Genel sağlık sigortası, pandemi zamanlarında daha da kritiktir. Herkes için erişilebilir yüksek kaliteli sağlık hizmetleri, uygun yatırım, anlamlı finansman ve esnek rezerv kapasiteleri gerektirir. Geçtiğimiz yıllarda, katı maliyet etkinliği için sağlık hizmetleri sistemlerini düzene sokmada bazı tasarruflar yapmış olabiliriz. Kemer sıkma önlemleriyle bazı sağlık sistemlerini bile asgariye indirdik” eleştirisinde bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet