Dünyadan Covid-19 İle İlgili Son Haberler

Portekiz’de olağanüstü halin Cuma günü sona ereceği açıklandı ve salgının keskin bir şekilde düştüğü duyuruldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde bugüne kadar 232.407.669 doz COVID-19 aşısı uygulandı. Enfeksiyonlardaki artış sebebiyle, dünyanın dört bir yanından Hindistan’a yardım malzemeleri gönderilmeye başlandı. İngiltere’den 100 vantilatör ve 95 oksijen yoğunlaştırıcı içeren bir sevkiyatı başkent Yeni Delhi’ye gönderdi, ancak Başbakan Boris Johnson’ın bir sözcüsü İngiltere’de fazladan COVID-19 aşı doz

Yayınlanma:
Dünyadan Covid-19 İle İlgili Son Haberler

Portekiz’de olağanüstü halin Cuma günü sona ereceği açıklandı ve salgının keskin bir şekilde düştüğü duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bugüne kadar 232.407.669 doz COVID-19 aşısı uygulandı.

Enfeksiyonlardaki artış sebebiyle, dünyanın dört bir yanından Hindistan’a yardım malzemeleri gönderilmeye başlandı. İngiltere’den 100 vantilatör ve 95 oksijen yoğunlaştırıcı içeren bir sevkiyatı başkent Yeni Delhi’ye gönderdi, ancak Başbakan Boris Johnson’ın bir sözcüsü İngiltere’de fazladan COVID-19 aşı dozu olmadığını söyledi.

Hindistan dışişleri bakanlığı yetkilisi, önemli bir oksijen ihtiyacının altını çizerek, İrlanda, Almanya ve Avustralya’nın oksijen konsantratörleri ve vantilatörler gönderirken, Fransa da bölgeye yardım edecek.

ABD Başkan Biden, tamamen aşılanan insanlar için açık havada maske takma kuralını kaldırdı. Tamamen aşılanmış kişilerin maske takmadan yürüyüş ve doğa yürüyüşü gibi açık hava etkinliklerine güvenle katılabileceği, ancak gerekli olduğu yerlerde halka açık alanlarda maskeleri kullanmaya devam etmesi gerektiği söylendi.

Güney Kore şimdiye kadar 52 milyonluk nüfusunun % 4’ünü aşıladı ancak Eylül’e kadar halkının % 70’ine aşı yapma ve Kasım’a kadar sürü dokunulmazlığına ulaşma konusunda iddialı bir hedef belirledi.

Alman hükümeti ise tam aşılanmış kişiler için kısıtlamalarda rahatlama adımları üzerinde konuşuyor. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet