Dünyayı yenmeye devam ediyoruz

ABD borsalarında yeni zirvelerle güne başlıyoruz. Açıklanan güçlü perakende satış verisine rağmen tahvil piyasası ve dolar sakin bir seyir izliyor. Teknoloji büyüme ikilisi defansif ve değer hisselerine göre daha güçlü. Bankacılık,...

Yayınlanma:
Dünyayı yenmeye devam ediyoruz

ABD borsalarında yeni zirvelerle güne başlıyoruz. Açıklanan güçlü perakende satış verisine rağmen tahvil piyasası ve dolar sakin bir seyir izliyor. Teknoloji büyüme ikilisi defansif ve değer hisselerine göre daha güçlü. Bankacılık, havacılık ve enerji hisseleri negatif ayrışıyor.


Gelişmekte olan ülkelere para girişi artıyor. Küresel büyümenin ve risk iştahının güçlenmesine paralel gelişmekte olan para birimleri değer kazanıyor. ABD ile yaşanan gerginlik nedeniyle Rusya ve Çin’deki satışlara rağmen gelişmekte olan borsalar ABD ile pozitif korelasyonunu sürdürüyor.


Türkiye varlıkları dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Para Politikası Kurulu açıklamasında verilen güvercin sinyallere rağmen Türk lirası dolara karşı güçleniyor. MSCI Türkiye %1 yükselişle en güçlü gelişmekte olan Avrupa endeksi.


Tüm hisseleri yukarı taşıyan bir yükselişle karşı karşıya değiliz. Özel sektör bankaları, Ereğli, Petkim, Tcell, Tupras gibi bir kaç büyük hisse endeksi yukarı taşıyor. Holdingler, beyaz eşya, otomotiv, havacılık, gıda perakendesi, gıda negatif ayrışıyor.


ABD ve Asya borsalarındaki yükseliş Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa işaret ediyor. Yabancı yatırımcının bankalarda ve seçilmiş sanayi hisselerinde alıma geçmesini önemsiyoruz. Ancak yükselişin devam etmesi için alışların genele yayılması lazım. Endeks için destek ve direnç olarak 1.400 ve 1.430 seviyeleri korunuyor. Yükseliş devam ederse bir sonraki direnç 1.445 olacak.


Teknik bültende Garanti, Koç Holding, Petkim, Ülker öne çıkıyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet