Durgun bir gün bekliyoruz

Noel tatili nedeniyle yurtdışı piyasaların büyük bir kısmı bugün kapalı. Dolayısıyla işlem hacimlerinin belirgin şekilde geri çekilmesini beklerken açık olan piyasalarda sert fiyat hareketlerinden uzak bir seyrin hâkim olacağını...

Yayınlanma:
Durgun bir gün bekliyoruz

Noel tatili nedeniyle yurtdışı piyasaların büyük bir kısmı bugün kapalı. Dolayısıyla işlem hacimlerinin belirgin şekilde geri çekilmesini beklerken açık olan piyasalarda sert fiyat hareketlerinden uzak bir seyrin hâkim olacağını tahmin ediyoruz. Gün boyunca açıklanacak önemli bir makroekonomik veri de bulunmuyor. Bu nedenlerle yurtiçi piyasalarda yılın en durgun günlerinden birini görmeyi beklerken varlık fiyatlarının haftayı dünkü kapanış seviyelerinden çok fazla uzaklaşmadan tamamlayacaklarını tahmin ediyoruz. Pazartesi günü ise hemen hemen tüm piyasalar işleme açık olacak ancak İngiltere kapalı olmaya devam edecek.

BEKLENTİLERİMİZ

BIST tatil haftasında iyimserliğini koruyor. Noel tatili olması sebebiyle yurtdışında birçok piyasa kapalı. Bu duruma bağlı olarak Borsa İstanbul’un da düşük hacimli bir seyir izlemesini bekliyoruz. TL varlıklar yurtiçi dinamikler ile hareket edecek ancak içeride yön tayin edilmesini sağlayacak bir gündem maddesi bulunmuyor. Bu da son birkaç gündür şahit olduğumuz yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalabileceğine yönelik sinyaller veriyor. Teknik açıdan ise 1410 seviyesinin üzerinde olunması daha yüksek seviyelere kapı açar nitelikte. Bu durum tatil etkisinin geride kalması ile birlikte iyimserliğin devam edebileceğini gösteriyor.

EUR/USD bant hareketini sürdürüyor. Noel dolayısıyla ile birçok ülkede piyasalar bugün işleme kapalı. Bu nedenle paritede hafta başından bu yana hâkim olan durgunluğun haftanın son işlem gününde etkisini daha da artırarak sürdürmesini bekliyoruz. Bu noktada işlemlerin bir süredir olduğu gibi 1,2200 merkezli dar bir bant aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Düşük işlem hacmi ve fiyatların yatay kalmasına paralel olarak teknik görünümde de anlamlı bir değişim beklemiyoruz.

TL PPK toplantısının ardından iyimserliğini koruyor. TCMB dün gerçekleştirdiği yılın son PPK toplantısında ortalama piyasa beklentisini de aşarak politika faizinde 200 baz puanlık artırıma gitti. TCMB’nin enflasyonu kontrol altına almak için güçlü adımlar atmaya devam etmesi kurda TL lehine eğilimin korunmasını sağlıyor. Faiz artırımının enflasyon üzerindeki pozitif etkileri bir yana atılan adımı TCMB’ye olan güveni artırması bakımından da oldukça önemli buluyoruz. Bu noktada 7,65 seviyesinin altında kalındıkça 7,50’nin ana hedef olduğunu düşünmeye devam ediyoruz. Yurtdışı piyasaların kapalı olmasının yanında PPK toplantısının da geride kalması ile USD/TL’nin bugün ise çok daha sakin bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz.

 

Ons altın haftayı sakin kapatmaya aday. Dün olduğu gibi zaman zaman hareketlilik artsa da hafta başından bu yana ağırlıklı olarak durgun bir seyir izleyen ons altında anlamlı bir farklılık göze çarpmıyor. Haftanın son işlem gününde önde gelen tüm piyasaların kapalı olması nedeniyle bugün fiyatlarda belirgin bir farklılık oluşmayacağını ve ons altının haftayı mevcut seviyelerden çok fazla uzaklaşmadan kapatacağını tahmin ediyoruz. Tatil rehavetinin devam edeceğini düşünürsek gelecek hafta da bu tablonun geçerliliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet