DÜŞMANI BİLMEDEN SAVAŞMAK

Ah Corona ah Corona bizi ne hallere düşürdün sen.Bu aralar hasta sayısı yeni vakaların iki katından fazla seyretmekte. Hatta son üç günde Konya ve Ankara illeri 17.ci 18 ci haftada zirve yapmış bulunmakta sayılardan bunu...

Yayınlanma:
DÜŞMANI BİLMEDEN SAVAŞMAK

Ah Corona ah Corona bizi ne hallere düşürdün sen.

Bu aralar hasta sayısı yeni vakaların iki katından fazla seyretmekte. Hatta son üç günde Konya ve Ankara illeri 17.ci 18 ci haftada zirve yapmış bulunmakta sayılardan bunu anlıyoruz. Diğer şehirlerden Gaziantep-Konya -Mardin-Diyarbakır-Urfa'da en fazla vaka görülen illerimiz olurken en az vaka Tunceli – Artvin- Iğdır- Erzincan-Bayburt- Kırklareli- Bilecik illerinde görülmekte. Bu iller Vakaların sayıları ile günlük aylık olarak değişiklik göstermekte. Düğünle ,Asker uğurlamaları sırasında sarılıp kucaklaşmalar arttıkça Vakalarda hızla artış sağlıyor. Tek 1 kişinin 3-5 günde 625 kişiye ondan ona sirayet ederek Virüs bulaştırdığı tespit edilmiş. Kendimizi korumak, gerekli tedbirleri almak zorundayız. Daha öncedeki yazılarımda da belirttiğim gibi bu işin şakası yok düşmanı bilmeden savaşarak korunmalıyız. Temizlik ilk önceliğimiz ellerimizi sürekli sabun ile yıkamak, Havlu kâğıt kullanmak, hatta musluğu havlu kâğıt ile kapatmak bunlar Covit-19 illetine yakalanma Risklerini en aza indirme yollarımızdan olmalı.

Henüz aşısı bulunamadığına göre ve Dünyada böyle bir Öldürücü Düşmanımız varken bizde tedbiri elden bırakmayalım. Her gün herkes bir Şeyler yazıp söylemekte gerek bilimsel olsun gerek kulaktan dolma az çok Herkesin bilgisi var bu konuda ancak gerekli önlemler yok.

Bile bile Düşmanın koynuna gidilir mi?

Televizyonda Gazetelerde gördükçe hayrete düşüyorum ! Akıllara Zarar davranışlar.

Asker uğurlamada, düğünlerde, kucaklaşmalar, yanyana dip dibe Halaylar onun nefesi öbürünün nefesine karışmış olacak şey değil.

Bulaşma şekli madem nefes ile solunum yolu ile geçebiliyor neden Maske takılmaz ?

Maskeler; Elde, kolda, bilekte ,kulakta, başta ,boyunda, bacakta, boğazda ,kolyede, araba Aynasında, çantada, kemerde olmaması gereken her yerde. Ama ağız özellikle Burunu kapatacak şekilde yüzümüzde değil.

Kalabalık ortamlardan kaçmak ,gereksiz evimizden dışarı Çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak, herhangi birisi ile 4-5 adım uzakta durmak, AVM lerde vakit geçirmek, SALAKÇA gezinmekten kaçınmak kendimiz ve aile Fertlerimizin sağlığı için hep dikkat etmemiz gereken yaşam şeklimiz olmalı.

Şu ana kadar bu VİRÜS ’ten Türkiye'de 10 Temmuz itibari ile 5282 kişinin hayatını kaybetti mi evet. Tüm Dünyada bulaştığı kişi sayısı 10 milyon 800. mü EVET  O halde lütfen DİKKAT DİKKAT DİKKAT.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet