E-spora artan ilgi Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni sektörleri ortaya çıkarıyor

E-spora artan ilgi Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni sektörleri ortaya çıkarıyorBirleşik Arap Emirlikleri'nde hızla büyüyen e-spor sektörü, ülkenin genç ve teknoloji meraklısı nüfusu için yeni fırsatlar yaratıyor. Bu trendin...

Yayınlanma:
E-spora artan ilgi Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni sektörleri ortaya çıkarıyor

E-spora artan ilgi Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni sektörleri ortaya çıkarıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde hızla büyüyen e-spor sektörü, ülkenin genç ve teknoloji meraklısı nüfusu için yeni fırsatlar yaratıyor. Bu trendin bir göstergesi olarak, oyuncular için tasarlanmış ürünler satan e-ticaret sitesi Gedget, yalnızca geçen yıl satışlarında yüzde 60 artış yaşadı.

DUBAI (United Arab Emirates) - Hem BAE'de hem de Arapça konuşulan daha geniş dünyada e-spor’un artan popülaritesi, birçok genç, girişimci düşünen Emirlik için heyecan verici yeni fırsatlar yaratmaya hizmet etti. BAE merkezli yenilikçi bir girişim olan Gedget, tüm dünyadaki e-spor meraklılarına on binlerce ürünü çevrimiçi olarak satarak bu fırsatı değerlendirmekte hızlı davrandı.

Gedget'in kurucusu Mohammad Al-Kaabi, “e-spor'a artan ilgi, daha geniş oyun pazarındaki diğer alt sektörler üzerinde olumlu bir etki yarattı" dedi. "Oyun sevgimi, geçen yıl içinde yüzde 60'lık bir satış artışı gören uygulanabilir bir girişime dönüştürmemi sağladı."

"Bir sonraki büyük gelir artışı motoru"

Son tahminlere göre, Orta Doğu'daki e-spor endüstrisi şu anda yılda 3 milyar dolar değerinde ve kısa - orta vadede daha fazla büyüme için büyük bir potansiyele sahip.

Dünya e-spor Konsorsiyumu yönetim kurulu üyesi Saeed Sharaf, geçtiğimiz günlerde Dubai’deki Khaleej Times tarafından “E-Sport eğlence kuruluşları için bir sonraki büyük gelir büyüme motoru" dedi.

Knock-on efektleri

Bölgenin e-spor ile gelişen aşk ilişkisi, BAE’nin yeni nesil genç girişimcilerinde kaybolmadı.

Al-Kaabi, "e-spor'un yükselişi benim gibi insanların önünü açtı" dedi. "Özellikle özellikle oyunculara hitap eden ürünler için yeni pazar nişleri ve talepte yeni artışlar yarattı."

Kazançlı "meraklılar ve oyuncular" pazarını göz önünde bulunduran Al-Kaabi, şu anda web sitesinde oyun ve e-sporla ilgili bir dizi ürünü başarıyla üretiyor ve pazarlıyor.

Ve bu sadece perakende ile ilgili değil. Al-Kaabi, şu anda Orta Doğu ve ötesinden 1,75 milyondan fazla aboneye sahip olan Arapça YouTube kanalı (Uae Skills) için oyun ve e-sporla ilgili içerik de oluşturuyor.

"Hem BAE'de hem de Arap dünyasında oyun ve e-spor için artan iştah, bir tür dijital etkileyici olmamı sağladı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet