Effie Türkiye’de 2021 finalistleri açıklandı

Bu yıl 13. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde ön eleme süreci tamamlandı.Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği, Effie Türkiye’de finalistler...

Yayınlanma:
Effie Türkiye’de 2021 finalistleri açıklandı

Bu yıl 13. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde ön eleme süreci tamamlandı.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği, Effie Türkiye’de finalistler açıklandı. Finale kalmaya hak kazanan başvurular, Effie Türkiye web sitesinde yayınlandı. Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en zorlu ve itibarlı yarışması olarak kabul edilen Effie’nin Türkiye ayağında, bu yıl 27’si sektörel, 15’i özel olmak üzere, toplam 42 kategoride başvuru kabul edildi. Ön eleme süreci bu yıl da online olarak gerçekleştirildi.

Ana değerlendirme ilk kez online olarak gerçekleştirilecek

Finalistler, Yelda Aktuna’nın başkanı olduğu, 6 reklam ajansı üst düzey yöneticileri, 6 reklamveren üst düzey yöneticileri, 1 araştırmacı, 1 PR’cı ve 1 de akademisyenden oluşan, 16 kişilik jüri tarafından zorlu bir değerlendirme sürecinin sonunda belirlendi. Öte yandan, pandemi süreci nedeniyle ana değerlendirme de 26-28 Nisan tarihleri arasında ilk defa online olarak gerçekleştirilecek.

“2020 iyi başlamıştı…. derken pandemi vurdu!”

Effie Türkiye 2021 Jüri Başkanı Yelda Aktuna, “2020 yılının olağan dışı koşullarında gerçekleştirilerek, markalara ve ticaret aktivitesine fayda sağlamaya devam eden birbirinden iddialı kampanyaları değerlendirdiğimiz sürecin ilk aşamasını geride bıraktık. Bu sıra dışı dönemin kampanyalarını değerlendirmek için, jüri de ilk ve umarız ki son defa, sıra dışı bir şekilde tüm çalışmalarını uzaktan yürütüyor. Ön değerlendirme boyunca okuduğumuz, birbirinden farklı bakış açılarıyla işlenmiş “2020 iyi başlamıştı… derken pandemi vurdu” hikayesi sayesinde, ülkemizin farklı sektörlerinde, dünyayı etkileyen bu duruma verilen farklı refleksleri gözlemleme şansımız oldu." dedi.

Ödül töreni tarihleri daha sonra belirlenecek

Effie 2021 ödül töreni tarihlerinin, pandemi süreci nedeniyle dünya ve Türkiye gündemine bağlı olarak belirleneceği belirtildi.

Finalist listesine ulaşmak için: www.effieturkiye.org

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet