Eğitim seminerleri devam ediyor

Alanya belediyediyesi’nin eğitim seminerleri devam ediyor“SİZİN ENERJİNİZDEN BESLENEN RUH EMİCİLERDEN UZAK DURUN”Nasıl, ne zaman ve kime hayır denebileceğinin ve hayır dedikten sonraki durumlar karşısında insanların neler...

Yayınlanma:
Eğitim seminerleri devam ediyor

Alanya belediyediyesi’nin eğitim seminerleri devam ediyor

“SİZİN ENERJİNİZDEN BESLENEN RUH EMİCİLERDEN UZAK DURUN”

Nasıl, ne zaman ve kime hayır denebileceğinin ve hayır dedikten sonraki durumlar karşısında insanların neler yapabileceğini anlatan Uzman Psikolog Merve Otçeken Akın, katılımcılara tavsiyelerde de bulunarak, “Sizin enerjinizden beslenen ruh emicilerden uzak durun. Bu insanlar sizin enerjinizi bir anda düşürebilir, sizi farklı alanlara yönlendirebilir. Kendinizi sevmeyi becerin, onu becerince de samimiyetle dürüstçe kendinize bakın”. dedi.

“BİN TAŞIRSIN BİR BIRAKIRSIN LAF OLUR”

Uzman Psikolog Merve Otçeken Akın, “Hayır demeniz gereken durumlarda hayır diyebilmelisiniz, bin taşırsın bir bırakırsın laf olur. Canınız isterse taşıyın istemezse onların hoşuna gitmek için taşımayın. Sizin sınırlarınıza girmelerine izin vermeyin. Bu bir tehdit değil bu bir uyarıdır. Hayır deyince asla suçluluk duymayın. Üstünüzde tepinmelerine izin vermeyin” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

“SİZİN YAŞAM TARZINIZA UYMAYAN TEKLİFLERE, DÜŞÜNCELERE EVET DEMEYİN”

Uzman Psikolog Merve Otçeken, şunları kaydetti: “Sizin yaşam tarzınıza uymayan tekliflere, düşüncelere evet demeyin. Değerlerinize uygun bir yaşam tarzınız varsa bunu başkaları için bozmayın. Sınırları çizerken alttan almayı siz üstlenmeyin. Hayır, bugün yapamam ama daha sonra yapabilirim diyebilmelisiniz”.

“SEÇİM SİZİN”

“Topuklu ayakkabı ile ayakta kalıp iki gün ağrı çekmek mi önemli, sağlık mı? Seçim sizin. Önemli olan karşınızdakinin ne düşündüğü değil benim ne hissettiğim. Kendimize kendimiz olma hakkını vermeliyiz. Yapabileceğiniz kadar sorumluluk alın. Hayır! benim bünyem bunu kaldıramayabilir diyebilmelisiniz. Sizin bünyenizi sizden daha iyi kimse bilemez. Nereyi görmek isterseniz oraya bakarsınız”.

Üç saat süren seminerin ardından Alanya Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Gani Şahin Uzman Psikolog Merve Otçeken Akın’a, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına teşekkür ederek bir de Alanya İpek Kozasından yapılan tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet