Eker Sailing Team, İtalya Serüvenini Tamamladı

Eker Sailing Team , dört seriden Melges 32 Avrupa Serisi’ni sekizinci olarak bitirdi.Türkiye’de yelken alanında başarılı yarışlara imza Eker Sailing Team, İtalya’da düzenlenen Melges 32 Avrupa Serisini sekizinci Olarak tamamladı....

Yayınlanma:
Eker Sailing Team, İtalya Serüvenini Tamamladı

Eker Sailing Team , dört seriden Melges 32 Avrupa Serisi’ni sekizinci olarak bitirdi.

Türkiye’de yelken alanında başarılı yarışlara imza Eker Sailing Team, İtalya’da düzenlenen Melges 32 Avrupa Serisini sekizinci Olarak tamamladı. Eker Sailing Team Kaptanı Ahmet Eker; takım olarak katıldığımız dört seriden oluşan Melges 32 Avrupa Serisi, İtalya Riva del Garda şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonası ile sona erdi. Avrupa Şampiyonasında yine istediğimiz dereceleri alamasak da geçen 2015 yılına göre çok daha iyi sıralarda yarışmayı başardık. İlk ayakta aldığımız üçüncülük bizim için çok önemli bir başarı oldu. Toplamda seriyi sekizinci sırada bitirdik. Seri boyunca takım olarak kendimizi geliştirdik ve manevralarımızı üst takımların seviyesine getirmeyi başardık. Garda Gölü gerçekten çok mükemmel bir coğrafya içinde yer alıyor. Rüzgar da hiçbir zaman eksik olmuyor. Öğlenden sonra saat 13-14 gibi başlayan rüzgar genelde 16-20 kt aralığında güneyden esiyor. Dalgasız gölde bu da çok zevkli bir mücadeleye sahne oluyor. Garda gölünde startlar ve tekne sürati en önemli etken. Teknelerin süratleri birbirine çok yakın olduğundan en iyi start eden takım genelde kazanıyor. Bizim bu ayakta genel olarak startlarımız çok iyi olmadığından toplamda iyi bir derece alamadık. Ama üçüncü Yarışta bir ikincilik bizim yüzümüzü güldürdü.

Avrupa Şampiyonasını Cameron Appleton’ın taktisyenliğini yaptığı Mascalzone Latino ekibi kazandı. 2016 Serisini ise Vasco Vascotta taktisyenliğindeki Inga ekibi kazandı.

2017 yılında dünya şampiyonası İtalya’da olacak. Bunun için hazırlıklara başladık bile. Önümüzdeki yıl hedeflerimiz daha yüksek olacak dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet