Elektrik Kumanda ve Otomasyonu Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri

Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi elektrik-elektronik alanında, ‘Elektrik Kumanda ve Otomasyonu Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri’ ile nitelikli meslek elemanları yetiştiriyor.

Yayınlanma:
Elektrik Kumanda ve Otomasyonu Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri

Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi elektrik-elektronik alanında, ‘Elektrik Kumanda ve Otomasyonu Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri’ ile nitelikli meslek elemanları yetiştiriyor.

Halk Eğitimi Merkezleri her zaman, her yerde uygulanabilecek yaygın eğitim programları ile her yaş ve düzeyde bireylere eğitim imkanı sunuyor. Bayraklı Halk Eğitimi Merkezinde de elektrik-elektronik teknolojisi alanı adı altında 86 ayrı kurs programı taleplere göre açılabiliyor. Bu alan sürekli gelişen, dinamik bir yapıya sahip. Alanın bu özellikleri nitelikli personel istihdamının da önemini artırıyor. Bu alanda verilen eğitimler ile elektrik-elektronik alanında sektörün ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlilik kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanıyor.

Söz konusu alan ile ilgili ‘Elektrik Kumanda ve Otomasyonu Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri’ Bayraklı Halk Eğitimi Merkezinde veriliyor. Programın uygulanmasında elektrik-elektronik alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev alıyor. Programın uygulanabilmesi için standart donanımlar ile mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanıyor. Meslek liselerinin ve fakültelerin ilgili bölüm mezunu olanlar ile okuryazar olup, işletmelerin ilgili bölümlerinde en az 18 ay çalışmış veya çalışıyor olanlar bu kurs programına katılabiliyor.

‘Elektrik Kumanda ve Otomasyon Teknikleri Geliştirme ve Uyum Eğitimleri’ sanayinin can damarı olan motorların kontrol ve korunması için yapılacak tüm çalışmaları kapsıyor. Makinaların verimli ve güvenli çalışması, arızaların anında giderilmesi için önemlidir. Konuların öğretiminde ağırlıklı olarak mesleki yeterlilik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır. 80 saat süreli kurs programını başarı ile tamamlayanlara ‘Kurs Bitirme Belgesi’, talep edenlere ‘Europass Sertifika Eki’ veriliyor.

Eğitimi tamamlayan vatandaşlar için Kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların elektrik ile ilgili birimlerinde, elektrik santrallerinde, teknik servislerde, endüstriyel alanlarda çalışma imkanları bulunuyor. Bireyler çevredeki üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, pano imalat montajı yapan firmalar ve ilgili meslek odaları ile iş birliği yapılarak yönlendiriliyor.

Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi meslek sahibi olmak isteyen, öğrenmeye açık ve kendini geliştirmek için yola çıkmış tüm bireyleri bu eğitimi almaya davet ediyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet