Emilie Giles ile Duyusal Nesne Yapımı atölyesi

Tekstil alanındaki yeni yöntem ve sistemleri, zanaat ile 21. yüzyıl teknolojilerinin kesişiminde keşfetmeyi amaçlayan etkinlik dizisine sanatçı ve araştırmacı Emilie Giles konuk olacak.Giles tarafından yürütülecek atölyede katılımcılar,...

Yayınlanma:
Emilie Giles ile Duyusal Nesne Yapımı atölyesi

Tekstil alanındaki yeni yöntem ve sistemleri, zanaat ile 21. yüzyıl teknolojilerinin kesişiminde keşfetmeyi amaçlayan etkinlik dizisine sanatçı ve araştırmacı Emilie Giles konuk olacak.

Giles tarafından yürütülecek atölyede katılımcılar, elektronikler ile tekstili bir araya getirerek duyu temelli nesneler yaratmayı keşfe çıkacak. İletken ipliklerle devre dikme, devrelere parça ekleme ve bu yapıları mikro denetleyici vasıtasıyla kontrol etme konusunda bilgi ve beceri kazanacak olan katılımcılar, bir dizi zanaat tekniğinden yararlanarak etkileşimli bir nesnenin tasarım ve üretimini gerçekleştirecek.

 

İstanbul'dan Londra'ya ''Üretim Yoluyla Düşünmek" 

İstanbul Modern’in Kraliyet Sanat Koleji ile birlikte yürüttüğü proje, farklı alanlarda uzman, sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve yaratıcı bireyleri bir araya getirirken, geleceğin zanaatları için işbirliğine dayalı bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Kamuya açık olarak düzenlenen çevrimiçi seminer ve atölye çalışmaları dizisinde, teknoloji-zanaat ilişkisine odaklanılıyor. Bu kapsamda katılımcılara kültürler arası yeni bilgi ve becerilerin aktarılacağı bir platform sunulması amaçlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

İstanbul Modern ve Kraliyet Sanat Koleji - Royal College of Art (RCA) işbirliğinde düzenlenen tekstil ile teknoloji ilişkisine odaklanan “Üretim Yoluyla Düşünmek” adlı çevrimiçi etkinlik dizisi 12 Haziran’da “Elektronik Tekstillere Giriş: Duyusal Nesne Yapımı” başlıklı atölye ile devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet