Erbil Real Expo 2015 Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı Kapılarını Açıyor

Ortadoğu’dan yabancı yatırımcının Türkiye’deki yeni projelerle buluşma platformu Erbil Real Expo, doğru alıcıyı ve konut projelerini bir araya getirecekYabancı yatırımcının ülke ekonomisi için son derece hayati bir önem...

Yayınlanma:
Erbil Real Expo 2015 Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı Kapılarını Açıyor

Ortadoğu’dan yabancı yatırımcının Türkiye’deki yeni projelerle buluşma platformu Erbil Real Expo, doğru alıcıyı ve konut projelerini bir araya getirecek

Yabancı yatırımcının ülke ekonomisi için son derece hayati bir önem taşıdığı Irak'ta Erbil Real Expo, aralıkta binlerce ziyaretçi ve yüzlerce katılımcıya kapılarını açıyor.

Pyramids Grup Fuarcılık tarafından organize edilecek Erbil Real Expo 2015 Gayrimenkul, Proje, Geliştirme ve Yatırım Fuarı, 1-4 Aralık 2015 tarihlerinde Erbil Uluslararası Fuarı'nda tüm profesyonellere alternatif yatırım imkanları sunacak. 22 Arap ülkesi tarafından ‘’2014 Arap ülkeleri turizm başkenti’’ seçilen Erbil, birçok bölgeden hem turistlerin hem de profesyonel ziyaretçilerin buluştuğu en doğru ticaret merkezi olarak görülüyor. ‘Yeni Dubai’ olarak adlandırılan Erbil, son on yılda Türk firmaları için vazgeçilmez bir pazar halini alarak büyük fırsatlar sunuyor. Bir önceki yıla göre yabancıya konut satışının yüzde 43 artış gösterdiği Türkiye’ye konut talebinde özellikle Irak’tan büyük bir ivme kaydeden Ortadoğu’dan yabancı yatırımcının Türkiye’deki yeni projelerle buluşma platformu Erbil Real Expo, Erbil Uluslararası Fuar alanında doğru alıcıyı ve konut projelerini bir araya getirecek.

Uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi olan Türkiye’ye özellikle Irak’tan binlerce konut yatırımcısı talep gösteriyor. 2014 yılının Ocak ayında İstanbul’da 243 adet, şubat ayında ise 301 adet olmak üzere toplam 544 yabancıya konut satışı gerçekleşirken, 2013 yılının tamamında ise İstanbul’da 2 bin 447 konut yabancı yatırımcılar tarafından satın alındı. Irak başta olmak üzere 2014 yılında İstanbul, Aydın, Muğla, Mersin, Bursa, Yalova, İzmir, Ankara, Antalya, İzmir ve Bolu’da 12 bin 181 konutun yabancıya satışı gerçekleşti. 2014 yılının Ocak ayında 17 bin 489 adet, Şubat ayında 17 bin 121 adet olmak üzere 2 ayda 34 bin 610 konut satışının gerçekleştirildiği İstanbul da Iraklı yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Erbil, Ortadoğu’da 2003'ten beri yabancı yatırımcı için bir cazibe merkezi olduğu gibi 2012 yılı itibariyle hızlı büyüme potansiyeli bakımından da beklentinin en büyük olduğu bölge. Yıllık büyüme oranı yüzde 2,6 olan ülkenin nüfusunun 40 milyona ulaşması ve inşaat sektöründeki arzın talebi karşılayamaması yabancı sermaye için bölgeyi son derece cazip bir hale getirdi. 33 milyon nüfuslu petrol zengini Irak’ın en güvenli ve en çok yatırım yapılan şehri olan Erbil ise, binlerce yıllık tarihiyle turizm ve cazibe merkezi olma özelliğiyle birlikte modern alışveriş merkezleri, mimarisi ve ışıldayan caddeleriyle yatırımcılarını bekliyor. Türkiye için oldukça büyük önem taşıyan yabancıya konut satışında Irak'ta yeni fırsatlar Erbil Real Expo'da aranacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet