Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ''Millete Sesleniş'' konuşması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın konuşmasından satış başları:"Rahmet mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzur güven dolu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum.Son...

Yayınlanma:
Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ''Millete Sesleniş'' konuşması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın konuşmasından satış başları:

"Rahmet mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzur güven dolu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum.

Son kabile toplantımız dan bu yana diğer çalışmalarımızın yanı sıra ülkemiz açısından çok önemli bir dizi uluslararası programa katıldık.

Türk Konseyi devlet başkanlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz zirvede sağlıktan ticarete geniş bir yelpazede işbirliği ilerletmenin Yolları'nı aradık, tam ve gözlemci üyelerinin yanı sıra Türk konseyine katılmak isteyen çok sayıda ülke bulunuyor.

Artık bu oluşumu Uluslararası bir örgüt haline getirmemizin zamanının geldiğini görüyoruz Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı sayın olayını ülkemizde ağlayarak gündemindeki konuları enine boyuna konuştuk

En baştan beri AB'ye tam üyelik için gereken adımları birer birer attık.
Avrupa'nın ciddi siyasi ve ekonomik Krizlere yol açacak bir düzensiz göç akınına uğramasının önüne geçtik.

Türkiye, Avrupa Birliği'nden yeni kabul edilen diğer ülkelerle aynı süreçlere ve uygulamalara tabii tutulmamıştır.

Türkiye'nin demokrasi insan hakları hukuk devleti ekonomide güven ve istikrar gibi uçlardaki gayretleri Öncelikle kendi vatandaşlarının hak özgürlük ve refah seviyesini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye olarak çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 1,1 milyarlık bir nüfusu temsil eden D8 güçlendirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz göstermeyi sürdüreceğiz

Rusya devlet başkanı Putin ile Turizm'den Ukrayna krizine Suriye'den Karabağ kadar Pek çok konuyu ele aldığımız oldukça verimli bir telefon görüşmesini gerçekleştirdik.

Rusya ile Şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanallarının Bölgemizdeki krizlerin tehlikeli boyutlara ulaşmadan önüne geçilmesi hususunda gerçekten Başarılı sonuçlara vesile olduğuna inanıyorum.

Ukrayna Devlet Başkanı sayın zelensky yüksek düzeyli stratejik konsey toplantımız vesilesiyle Ukrayna başkanı zelensky ve Rusya ile aralarında tırmanan dombas krizi başta olmak üzere ikili ve bölgesel pek çok meseleyi değerlendirdik.

Avrupa'da bugün 6 milyonluk bir temsil gücüne ulaşan Vatandaşlarımızın siyah bilimden sivil topluma kadar her alanda gösterdikleri başarıyı takdirle takip ediyoruz karşılaştıkları tüm zorluklara ayrımcı ve ırkçı muamelelere rağmen Avrupa'da kalıcı olduklarını ortaya koyan Vatandaşlarımızın her konuda yanlarında olduk.

Libya Milli Birlik Hükümeti başbakanı Sayın Abdülhamit gibi kabinesinin önemli bir kısmının da içinde ile birlikte Ankara'da Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ağırladık.

Yaklaşık 5 yıllık ilişkilere sahip olduğumuz Libya'nın Barış Huzur ve esenlik içinde yaşamasını en az kendi Beka muz kadar önemsiyoruz.

Libyalı kardeşlerimizin yanında yer almaktan hiçbir zaman sarfınazar etmedik hamdolsun verdiğimiz destek sayesinde Libya'nın yeniden istikrar ve huzur yoluna girmesini sağladık.  Başbakan Sayın Abdulhamid  Dibeybe Bey ile yaptığımız görüşmede kendisine milli birlik hükümetinin ülkenin tamamında egemenlik kurması için her türlü vereceğimizi tekrar ifade ettik.

Türkiye'nin Bölgesi'nde ve dünyada izlediği yapıcı politikaları tüm taraflar için somut ve hayırlı neticeleri ulaştırmak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz aynı şekilde ülke içinde de bir yandan salgınla mücadelemizi devam ettirirken Diğer yandan da demokrasi ve Kalkınma hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz.

Ülkemizi yeni ve sivil bir anayasa kavuşturma gayretlerimiz i titizlikle ve sabırla devam ettiriyoruz.

Sınırlarımız içinde güvenliği takip etmek sınırlarımızı hassasiyetle korumak ve sınırlarımız ötesindeki önleyici Harekat larımızı sürdürmek suretiyle Türkiye'nin bir daha terör tehdidine maruz kalmamasını sağlıyoruz.

Ekonomide üretim tarafında İşler gayet iyi gidiyor. Her ay Rekorlar kırarak artarken fabrikalarımız mal yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Türkiye'nin ekonomik durumunu asla yansıtmayan finansal dalgalanmaların üstesinden gelecek tedbirlerimizi kararlılıkla uyguluyoruz."

Artık 2023 hedeflerinin sembolü haline geldiği bu mücadeleyi kazandığımızda önümüzde daha aydınlık bir dönemin kapıları açılacak durumda ise Türkiye'yi yeniden 1970'lerin 1990'ların kaotik devrine geri döndürmek isteyenlere olacaktır.

Salgının ülkemizi etkilediği ilk günlerden itibaren alınan tedbirler sebebiyle işleri aksayan tüm kesimlerimizi destekliyor yanlarında yer alıyoruz.

Bu çerçevede içeride özellikle de hizmetler sektöründe yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyoruz salgın tedbirleri sebebiyle faaliyetlerini ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnaflarımızı pek çok başlık altında destekliyoruz.

Sadece sosyal koruma kalkanı başlığı altında verdiğimiz karşılıksız desteklerin tutarı 60 milyar lirayı açmıştır.

Buna rağmen esnaflarımızın bir an önce eski düzenlerine dönmek istediklerini de farkındayız bilhassa turizm sektörü tüm hazırlıklarını tamamlamış vaziyette şartların normale dönmesini bekliyor.

Hükümet olarak her kesimden insanımızı desteklemek bu zor günleri rahatça geçirmelerini temin etmenin yollarını arıyoruz.

Ciro katkısından kira yardımına uygun şartlarda kredi imkanından çeşitli başlıklarda ki hibelere kadar pek çok yol ve yöntemlerle esnaflarımıza sahip çıkıyoruz.

İstihdamın sürdürülmesi ve artırılmasını temin için verdiğimiz teşvikler sayesinde bu alanda altından kalkamayacak yıkımlar yaşanmasının önüne geçtik.

Emeklilerimizin durumlarını her fırsatta iyileştirecek adımlar atıyoruz sürecinde hayata geçirdiğimiz paketlerden biri de geçmişte 66 liradan başlayan en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkarttık.

Çiftçilerimize bu yıl için 24 milyar liralık destek bütçesi ayırdık.

Depolarda çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olan patates ve soğan üreticilerine de geçtiğimiz günlerde bir müjde verdik. Bu ürünlerin belirli bir kısmını toprak mahsulleri ofisimiz vasıtasıyla satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz hibeye başladık.

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Kütüphanesi'nde gençlerimizle birlikteydik. Sohbetimizin başlıklarından biri de gençlerimizin istihdamı konusunda yaptıklarımız ve daha neler yapabileceğimizi ülkemizde artık hiçbir evladımız okul öncesinden üniversiteye kadar her kademede dilediği seviyeye kadar eğitim alma imkânına sahiptir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza verdiğim talimatla bütün Organize Sanayi Bölgelerinde endüstri bölgelerinde vesaire oralardaki bütün işverenlerle çok daha yakın sıcak irtibata geçip gençlerimizin üniversiteyi bitirdikten sonra değil üniversiteyi bitirmeden staj döneminden başlamak üzere istihdamının sağlanmasını kendilerine talimat olarak verdik.

Son olarak başlattığımız bir proje ile belirli şartlara sahip özel sektör kuruluşlarında istihdam edilecek her kişi için 100 bin lira kredi imkanı getirdik.

Aziz milletim Türkiye salgının sağlık boyutunu başarıyla yürüttüğü gibi alınan tedbirlerin olumsuz etkilerini azaltma konusunda da dünyadaki en başarılı örnek ülkeler arasında özellikle yer alıyor.

Avrupa başta olmak üzere pek çok yerde hala yaygın şekilde süren kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması planlarının gerisinde kalmamak için gayret gösteriyor her fırsat bulduğunuzda tedbirleri gevşeterek normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Aşılamada toplamda 19 milyonu bulan rakamımız da dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz.

Aşı tedarik imkânlarını genişleterek bu rakamı hızla artırmak için tüm kapıları zorluyoruz

Ancak vaka ve vefat sayılarımızın artış gösterdiği durumlar da ister istemez tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz.

Ülkemizdeki tabloyu yakın ilişki içinde olduğumuz yerler başta olmak üzere dünyadaki genel gidişatın gerisine düşünmemiz gerekiyor.

Aksi takdirde salgının önümüze getirdiği fırsatları yeteri kadar değerlendirememe riski ile karşı karşıya kalabiliriz. Son dönemde bilhassa büyük şehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yönelik her ne kadar sağlık sistemimizi zorlayacak bir durumla karşı karşıya değilsek de bu gidişata seyirci kalamazdık

Ramazan ayı ile birlikte başlayacak bir dizi tedbiri kamuoyuyla bugünkü toplantımızda süreci tüm boyutlarıyla yeniden değerlendirdik amacımız ülkemiz ve milletimiz için en doğrusunu yapmaktır

Bu çerçevede Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır.

Bu 2 haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.

Sokağa çıkma sınırlamasının saatleri haftaiçi  akşam 19:00 ve sabah 05:00 olarak güncellenmiştir

Sokağa çıkma saatlerinde Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlere izin verilmeyecektir.

Kamuda saat 16 da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak Hamileler ve Kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacaktır.

Şartlara uygun olan özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecektir eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitim ve faaliyetlerini sürdürecektir.

Yeme içme hizmet Cafe kıraathane lokal çay bahçesi Spor Salonu ve benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına ara verecektir.

Lokanta ve benzeri işletmeler ise Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al hizmeti ile çalışmalarını yürütecektir

Düğün nişan kına nikah genel kurul ve benzeri bütün toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

Sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek sahte rezervasyon ve benzeri hilelere gözyumulmayacaktır.

Konaklama tesisleriyle evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilen yiyecektir konu ile ilgili diğer ayrıntılar İçişleri bakanlığımızca bu gece yayınlanacak genelge ile durulacaktır.

Uygulamada Yarın akşam saat itibariyle başlayacaktır."


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet