Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Heyeti toplantısına katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;Sadece iç piyasaya odaklanan şirket salgından olumsuz etkilenirken inovasyona Ar-Ge'ye üretime ihracata önem veren firmalar süreci en az hasarla en az zararla atlattı.Bu salgın beraberinde...

Yayınlanma:
Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Heyeti toplantısına katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sadece iç piyasaya odaklanan şirket salgından olumsuz etkilenirken inovasyona Ar-Ge'ye üretime ihracata önem veren firmalar süreci en az hasarla en az zararla atlattı.

Bu salgın beraberinde çeşitli zorluklar sıkıntılar getirse de iş dünyamızın önünde yeni fırsat pencereleri de açıyor.

Hatta geçen seneyi 169 buçuk milyar dolar gibi orta vadeli program hedefinin 5 milyar üzerinde rakamla kapatmayı başardık.

İngiltere ile imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli ticaret anlaşması bu anlaşmamızdır.

Birleşik Krallık da ticari ilişkilerimizin brexit sonrası daha da genişleyerek sürebilmesini sağladık. Avrupa birliği ile Gümrük Birliği anlaşmamızı güncelleme çalışmalarımızda sürüyor.

Son 18 yıldır vatandaşımızın hayatının her alanına dokunan reformlarımız sayesinde bu zorlu günlerde ülkemizi diğerlerinden ayrıştırmak amacımız. Türkiye'nin salgın sonrası döneme güçlü dayanıklı ve rekabetçi bir küresel oyuncu olarak girmesini sağlamaktır.

Özellikle de serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde attığımız adımların etkisi finansal piyasa göstergelerimize müspet bir şekilde yansımaya başladı.

Ülke risk primimizde düşüyor CDS'leri 300 puanda

Yurtdışındaki yatırımcıların Türk varlıklarına olan talebinin de artmaya başladığını görüyoruz.

Son aylarda ülkemize yurtdışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşt

Bunun yanında salgının etkileri ile mücadeleyi hem makro ekonomik hem de maliye alanda atacağımız adımlarla destekleyeceğiz ekonomimizin güçlü yönlerini sağlamlaştırdık.

Büyümenin kendisi kadar istikrarını ve istihdam oluşturmasını da önemsiyoruz.

Türkiye'yi değişen küresel değer zincirinin önemli bir oyuncusu haline getireceğiz. Yüksek teknoloji sektörleri öncelikli olmak üzere çekeceğimiz uluslararası yatırımlarla ülkemizi bir yatırım üretim ve teknoloji üssü yapacağız.

Yatırım imkânlarını anlatmak için yılda iki kez ülkemize davet edeceğiz.

Ekonomimizin uzun dönemli sürdürülebilir ve kaliteli bir büyüme yapısına kavuşmasını amaçlıyoruz.

Türkiye'yi değişen küresel değer zincirinin önemli bir oyuncusu haline getireceğiz.

Yüksek teknoloji sektörleri öncelikli olmak üzere çekeceğimiz uluslararası yatırımlarla ülkemizi bir yatırım üretim ve teknoloji üssü yapacağız.

Ekonomi ve reform paketimizi kamu oyuyla paylaşacağı enflasyonla mücadelede oldukça önemli bir yer tutuyor.

Yüksek faize kesinlikle karşı ve bu konuda sizlerin mesajları önem arz ediyor.

Çünkü siz şu anda yatırımcı konumunda eğer siz bu yatırımları düşük faizli kredi imkânına sahip olursanız yapabileceksiniz. Bu yatırımı yaptığınız zaman bu bize neyi sağlayacak istihdamı üretimi sağlayacak.

Neyi sağlayacak ihracatı sağlayacak ve bütün bunlar aynı zamanda uluslararası piyasada rekabet imkanı sağlayacak ve bunları başaracağız ki ndünya devlerlie yarışalım.

Reel sektördekilerin sektör başarıyı elde edemiyorsa demek ki işler yolunda değil. Buna bizim dikkat etmemiz gerekiyor.

Kamu maliyemiz nispeten düşük borçluluk oranlarımız sayesinde bugün de bizi pek çok ülkeden olumlu yönde ayrıştırıyor. Bütçe harcamaları geçtiğimiz yıl 1 trilyon 202 milyar liraya ulaşarak program hedefimizin altında bütçe gelirleri ise 1 trilyon 29 milyar lira ile beklentilerin üstünde gerçekleşti.

Bu yılı %3,6 ile %4,9'luk bütçe açığı hedefin altında kapatmış olacağız. Gelişmekte olan ülkelerde %10,7'lik bütçe açığı hedeflediği bir dönemde sağladığımız bu başarı takdire şayandır.

Vergi politikaları adil sade ve ihracatı teşvik eder hale getireceğiz.

Zorlu bir küresel konjonktürü 18 yılın birikimimiz ve tecrübemiz sayesinde başarı ile atlatacağımıza inanıyorum.

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet