Erdoğan ve Aliyev imza törenine katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;Savaşın sonucuna Azerbaycan kadar Türkiye'de sevindiABD Rusya  ve Fransa Karabağ da sonuç alabilirdi ama almadılar dertleri başkaydı.Azerbaycan'daki kardeşlerimi biz kendi göbek bağımızı...

Yayınlanma:
Erdoğan ve Aliyev imza törenine katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Savaşın sonucuna Azerbaycan kadar Türkiye'de sevindi

ABD Rusya  ve Fransa Karabağ da sonuç alabilirdi ama almadılar dertleri başkaydı.

Azerbaycan'daki kardeşlerimi biz kendi göbek bağımızı keseriz dediler ve bizde destek olduk.

Kardeşimin az önce de ifade ettiği platform konusunu doğrusu ben de çok önemsiyorum gerekirse altılı bir platformda oluşturabiliriz dedi ve bunu Putin de kabullendi.

Neydi o altılı platform Rusya Türkiye Azerbaycan İran Gürcistan kabullenir duyarlarsa Ermenistan'da bu platformun içerisinde yer alabilir ve böylece altılı platformda bir bölgesel barışı tesis ede

Bizim Ermenistan halkıyla bir sıkıntımız yok sorun siyasi yönetimidir.

Bölgesel barışın bu bölgedeki ülkelere getireceği yükler vardı. Büyüklerin altyapı üstyapı siyasi bunun yanında diplomatik birçok yüklediği görevleri vardı.

Bizde kapalı olan kapılarımızı açarız ama yeter ki bu olumlu adımlar atılmış olsun. Biz de kapılarımızı Ermenistan'a kapatalım diye bir derdimiz yok.

Gereken adımlar atılırsa Ermenistan'a kapalı olan kapıları açarız. Ermenistan'da ortak platformda yer alabilir.

Fransa devamlı ağlıyor Aliyev  kardeşimi arıyordum netice elde etmeye çalıştığı zaman bize de ulaşmak istedik ama dönmedik.

"Makron: Burası artık devlettir. Biz burayı bu şekilde tanıdık" deme hakkına sahip değilsin! Ya bunu kalkıp da Paşinyan bile kabul etmiyor sen neyi kabul ediyorsun.

Demek ki daha siyaseti öğrenememiş devlet yönetimini de anlamamış öğrenmemiş nerede ne nasıl olur  bilmiyor.

Altyapı üstyapı bütün bunlara yönelik çalışmalarımızı yaptık. Tabii yani bütün o bulundukları yerlerde ne var ne yok hepsini yakıp yıktılar, camileri yakıp yıktılar,  kiliseleri de yaktılar bunlar. Bunları anlamak tanımak mümkün değil

Yakıp yıkılan yerlerin yeniden imarı da 3-5  yıl içinde yapılacaktır.

Azerbaycan Karabağ çok daha farklı bir şekilde yükselişine devam edecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum tekrar başarılarınızın artarak devamını diliyorum.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet