Ersa’dan Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim

“İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir”ISTANBUL (TR) - Ersa Mobilya, hikâyelere hayat veren defter ve takvim projesine, Küçük Prens ve Alice Harikalar Diyarında serilerinden sonra, Sherlock Holmes ile devam...

Yayınlanma:
Ersa’dan Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim

“İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir”

ISTANBUL (TR) - Ersa Mobilya, hikâyelere hayat veren defter ve takvim projesine, Küçük Prens ve Alice Harikalar Diyarında serilerinden sonra, Sherlock Holmes ile devam ediyor. Farklı Holmes hikâyelerinden alıntılarıyla romandaki ikonik karakterlerin 12 farklı illüstrasyon sanatçısı tarafından hazırlanan çizimlerini bir araya getiren özel deftere, 2017 takvimi eşlik ediyor.

shop.ersamobilya.com adresinde satışa sunulan, ilk baskısı önsatışta tükenen Sherlock Holmes konseptli defter ve takvim, yeni yılda hayatlarından imkânsızı çıkarıp, yola gerçeklerle devam etmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Sherlock Holmes Hakkında

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan Britanyalı hayalî dedektif Sherlock Holmes, polisiye edebiyatının en önemli kişiliklerinden biri. “İmkânsızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir” diyen ve olayları çözme şekliyle kendine hayran bırakan bir zekâ…

- Sherlock Holmes, en fazla sayıda filme uyarlaması yapılmış karakterdir. IMDb’ye göre, Holmes toplam 226 filmde görüldü. 239 filmle büyük dedektifi geride bırakan Dracula, insan değil vampir karakteri olduğu için, Sherlock Holmes’in rekorunu kıramadı!
- Sherlock Holmes Müzesi hem Baker Sokağı’ndadır, hem de değildir. Londra’daki müzenin adresi, tıpkı meşhur hikâyelerdeki gibi 221 Baker Sokağı olsa da müze binası aslında Baker Sokağı 237 ile 241 arasındadır – ki bu da onun gayriresmi olarak 239 numarada olduğunu gösterir.
- En çok spiritüelliğin savunucusu ve tarihi roman yazarı olarak hatırlanmak isteyen Arthur Conan Doyle, aslında Sherlock Holmes karakterini pek sevmiyordu ve hikayelerinin önemsiz edebi başarılar olduğunu düşünüyordu.
- Sherlock hayranları arasında, Sultan 2. Abdülhamit de bulunuyor. Polisiyeleri seven Sherlock hayranı sultan, yeni çıkan eserleri hemen tercüme ettirerek kendisine okutturuyordu.
- Bir zaman sonra Holmes öyküleri dışında tarihi romanlar yazmak isteyen Sir Arthur Conan Doyle, Son Soruşturma adlı hikâyede, Holmes'in en büyük düşmanı Profesör Moriarity tarafından öldürülmesini sağladı. Halktan büyük tepki almanın yanı sıra, diğer yazıları yeterinde başarılı olmayınca, Holmes, yazarı tarafından uygun bir şekilde diriltildi.
- Sherlock Holmes’un adı aslında Sherrinford olacaktı, daha sonra Sherlock olmasına karar verildi. O dönemde Sherlock isimde bir kriket oyuncusu vardı. Arthur Conan Doyle kriket hayranıydı ve görünen o ki, Sherlock ismi de bir şekilde aklına takılmıştı.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet